Princ Harry se bo spomladi poročil

Princ Harry se bo spomladi poročil (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
27. 11. 2017

Britanski princ Harry je svojo srčno izbranko, ameriško igralko Meghan Markle, zaprosil za roko. Poročila se bosta spomladi prihodnje leto, so danes sporočili iz uradne rezidence princa Charlesa Clarence House.

"Njegova kraljeva visokost, valižanski princ z veseljem sporoča zaroko princa Harryja in Meghan Markle. Poroka bo spomladi 2018," so sporočili iz rezidence očeta bodočega ženina, kot poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so še zapisali, sta se 33-letni princ in 36-letna ameriška igralka, ki sta par od leta 2016, zaročila ta mesec.

Kraljica Elizabeta II. in njen soprog Philip sta sporočila, da sta "zelo vesela za par in da jima želita veliko veselja", so sporočili iz buckinghamske palače.

Tudi Harryjev brat, princ William in njegova žena Catherine sta sporočila, da "sta zelo vesela za Harryja in Meghan". "Krasno je bilo spoznati Meghan in videti, kako sta s Harryjem vesela," sta dodala po poročanju britanskega BBC.

Starša Marklove sta prav tako "izjemno vesela" za bodoča mladoporočenca. "Videti njeno zvezo s Harryjem, ki ima enake lastnosti, je za naju kot starša vir izjemnega veselja," sta sporočila.

Paru je ob zaroki čestitala tudi britanska premierka Theresa May, ki je na Twitterju zapisala, da je to čas velikega veselja za dva zaljubljena človeka.

V Los Angelesu rojena igralka sicer v Veliki Britaniji do nedavnega ni bila ravno poznana. V ZDA in drugod po svetu pa jo javnost pozna predvsem po vlogi Rachel Zane v TV nanizanki Suits. Svojo igralsko kariero je začela leta 2003, ko je tudi diplomirala na Northwestern University School of Communication. Zadnja leta je živela v Kanadi.

36-letnica je bila že enkrat poročena. Leta 2011 se je namreč poročila s filmskim producentom Trevorjem Engelsonom, vendar sta se dve leti kasneje ločila.

Princ Harry, čigar odraščanje je zaznamovala smrt matere, princese Diane, je bil sicer v preteklosti znan po tem, da se je rad zabaval. Leta 2005 se je pridružil britanski vojski, v kateri je služil deset let. Dvakrat je bil tudi na mirovni misiji v Afganistanu.

V zadnjih letih je okrepil tudi svoje delo na humanitarnem področju. Med drugim je ustanovil igre za poškodovane nekdanje britanske vojake Invictus Games. Na drugih igrah leta 2016, ki so potekale v Torontu, pa se je tudi prvič pojavil v javnosti s svojim dekletom.