Princ Harry si želi ženo in otroke

Princ Harry si želi ženo in otroke (foto: Lea) Lea
Vir: Lea
28. 5. 2015

Britanski princ Harry pravi, da se je znašel na neke vrste življenjski prelomnici. Rad bi si našel družico, se ustalil in imel otroke. "Rad bi imel nekoga, s komer bi lahko delil vse pritiske, a bo že prišel moj čas," je izjavil princ.

Želja po družini je še močnejša, odkar je njegov brat, princ William, dobil drugega otroka, hčerkico Charlotte. Pred kratkim je princ tudi naznanil, da se umika iz vojske in da obeša vojaški poklic na klin. Rad bi imel običajno službo, kjer bi imel stik z navadnimi ljudmi. “Zato, da bi ostal normalen …” pravi princ. V času rojstva male nečakinje je bil Harry v Avstraliji in na Novi Zelandiji, kjer je še treniral s tamkajšnjimi vojaki, preden se za vedno poslovi od aktivnega vojaškega poklica.

Prosil za razumevanje

Harry se je lani razšel z zadnjim resnim dekletom Cressido Bonas, za katero so številni mislili, da bo postala njegova žena, a jima ni bilo usojeno. Namesto tega sta se razšla, letos pa se je Harry odločil tudi posloviti od vojaškega poklica. In javnost je prosil, naj ga razume in podpre njegovo odločitev. Harry je tudi dejal, da mu je brat v Avstralijo poslal fotografije male nečakinje in da mu je zelo žal, ker je ni mogel takoj videti. “Komaj čakam, da jo vidim tudi v živo in jo primem v roke. Malce je zamujala na ta svet, zato je nisem mogel počakati, saj sem moral na pot,” pravi Harry.

Pod pritiski

V intervjuju za Sky News je princ odkrito spregovoril o marsičem, tudi o hudih pritiskih, ki jih ima kot predstavnik kraljevega dvora in peti v vrsti za britanski prestol. Čeprav ima sloves velikega zapeljivca in ljubitelja nočnega življenja, je imel kar sedemletno zvezo z Južnoafričanko Chelsy Davy. A je kljub temu rad pogledal za kakšnim lepim dekletom, česar pa Chelsy ni več mogla prenašati, zato sta se razšla. S Cressido Bonas je bil dve leti in nekako je tudi sam upal, da se bosta poročila, a se tudi te želje niso uresničile. “Pride čas, ko se zamisliš nad življenjem in bi se rad nekoliko umiril. Meni se zdi, da je moj prišel, a kaj, ko stvari ne moreš uresničiti na silo. Zgodilo se bo, ko bo čas za to,” je optimističen princ.

Značke: princ Harry