Princ Harry z dekletom Meghan Markle prvič skupaj v javnosti

Princ Harry z dekletom Meghan Markle prvič skupaj v javnosti (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
26. 9. 2017

Britanski princ Harry se je z dekletom, ameriško igralko Meghan Markle v ponedeljek prvič skupaj pojavil v javnosti. Številne kamere in fotografi so ju ujeli, ko sta z roko v roki prispela na teniško tekmo v okviru športnih iger ranjenih vojakov v Torontu, ki potekajo prav na pobudo Harryja.

V fotografske objektive so zatem ostale ujete tudi številne nežnosti, ki sta si jih izmenjala na tribuni med ogledom tekme.

Tako imenovane igre nepremagljivih ali neosvojenih (Invictus games) na pobudo princa Harryja potekajo od leta 2014, udeležujejo pa se jih ranjeni vojaki in veterani.

Na uvodni slovesnosti konec tedna sta Harry in Meghan sedela ločeno. Vnuk britanske kraljice Elizabete II. je sedel poleg ameriške prve dame Melanie Trump, njegova izbranka pa kakih 18 sedežev proč, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ugibanja o romantični zvezi med 33-letnim Harryjem in 36-letno Marklovo so se začela pojavljati lanskega oktobra in bila deležna velike medijske pozornosti. Kmalu zatem se je princ odločil za redek korak in objavil javen poziv medijem, naj prenehajo z "valom zlorab in nadlegovanja".

V začetku meseca je igralka, ki med drugim nastopa v nanizanki Nepremagljivi dvojec, o zvezi spregovorila za revijo Vanity Fair in dejala, da sta "zares srečna in zaljubljena".