Princ William bo vozil bolniški helikopter

Princ William bo vozil bolniški helikopter (foto: Lea) Lea
Vir: Lea
17. 4. 2015

Britanski princ William ima novo službo. Dodatno se je izobraževal za pilota bolniškega helikopterja in zdaj dela za East Anglian Air Ambulance Service. Le ko bo njegova soproga rodila, bo imel nekaj tednov očetovskega dopusta.

Kot da ni dovolj, da se pripravlja na rojstvo drugega otroka, ima britanski princ William zdaj še novo službo. Je pilot bolniškega helikopterja, izučil pa se bo tudi za reševalne misije in bo v pripravljenosti od poletja. Iz Kensingtonske palače so dali kratko uradno objavo, s katero so sporočili, da je vojvoda Cambriški začel novo službo in je zaposlen v Bond Air Service.

Veliko bo treniral na simulatorju, imel pa bo tudi vaje v pravem helikopterju. Teoretični del šolanja je William končal sredi marca, ko je uspešno opravil 14 pisnih izpitov. Drugi v vrsti za britanski prestol bo tako v pripravljenosti, če bo treba reševati in pomagati pri avtomobilskih nesrečah, srčnih zastojih in drugih nujnih posegih. Prinčeva nova vloga je bila objavljena kmalu, ko se je vrnil z uradnega obiska na Japonskem in Kitajskem. Po rojstvu drugega otroka naj bi se sicer mlada družina preselila v Anmer Hall na posesti Sandringham v Norfolku.

Priporočamo