Princa Williama in Kate zavrnili v hotelu s petimi zvezdicami

18. 3. 2016

Princ William, vojvodinja Kate in princ Harry so želeli rezervirati sobo v francoskem hotelu s petimi zvezdicami Le Hotel Marotte v mestu Amiens. Tam bo namreč potekala komemoracija ob stoti obletnici bitke pri Sommeju.

Direktor hotela je zavrnitev utemeljil tako, da je hotel že povsem zaseden in da zaradi kraljeve družine pač ne more zavrniti gostov, ki so hotel že rezervirali. Rezervirati so želeli sobe za dve noči, je pa hotel edini s petimi zvezdicami v tem okrožju. Komemoracija bo 30. junija in 1. julija.

"Večina gostov je že plačala vnaprej in ne moremo reči, oprostite, ker pride kraljeva družina, vas bomo pač morali odsloviti. To bi bilo skrajno neresno in neetično," je vse skupaj komentiral direktor hotela Olivier Walti. Soba na noč v tem hotelu stane približno 350 funtov. Iz Kensingtonske palače zdaj iščejo primerno lokacijo za bivanje nekje v okolici, a je že kar veliko zasedenih hotelov, saj bo prav v tistem času tam ogromno sorodnikov, padlih v bitki, in pa političnih veljakov, ki se bodo tudi udeležili komemoracije.

Priporočamo