Princesa Victoria: Rodila naj bi kar doma

V prekrasni oprijeti modri obleki je pokazala svoj trebušček. (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
28. 2. 2016

Švedska princesa Victoria, ki bo nekoč zasedla tudi prestol, pričakuje drugega otroka. Vsi komaj čakajo na novega dojenčka, vse glasnejše pa so govorice, da naj bi se princesa pripravljala na porod kar doma.

Ko se je rodila prva hčerka princese Victorie in princa Daniela, Estelle, so bili vsi presrečni. Po 30 letih je bil to namreč prvi dojenček na švedskem dvoru. No, danes so vsi srečni, čeprav takrat, ko je Victoria spoznala Daniela, ni bilo ravno tako. Ni bil namreč modre krvi, le navaden lastnik fitnes studiev. A ljubezen je bila močnejša in lepotca Daniela so sprejeli kot bodočega 'kralja', ko bo Victoria nekoč sedla na švedski prestol. Kralj se je sicer kmalu posul s pepelom, saj so lani objavili obširno zgodbo o njegovem razuzdanem življenju in številnih ljubicah, ki naj bi zadovoljevale njegove seksualne apetite. V intervjuju je kralj seveda vse zanikal, a zaupanje naroda je bilo vseeno nekoliko omajano. Morda pa bo rojstvo male deklice vrnilo v vero v monarhijo.

Porod doma

Če gre verjeti švedskemu mediju Svenskdam, naj bi se princesa Victoria in njen soprog princ Daniel pripravljala na to, da bi se drugi otrok rodil doma na dvoru Haga. Par se je v palačo preselil pred tremi leti, kjer živita tudi kralj in kraljica. In obema naj bi se zdelo to odlično okolje, kjer bi na svet prišel nov dojenček. Novico, da pričakujeta, sta objavila lani septembra. Na vprašanje, katerega spola je, pa sta se pošalila, da si njuna triletna hčerkica bolj kot bratca ali sestrico trenutno želi hrčka. Družinica naj bi se povečala marca. Victoria se še vedno odlično počuti in opravlja državniške obveznosti. Pravi, da jih bo, dokler bo še čutila, da je to ne utruja preveč.

Baby boom na švedskem dvoru

Ni pa Victoria edina, ki pričakuje. Tudi njena sestra, princesa Madeleine, je v veselem pričakovanju drugega otroka, ki bo na svet prijokal poleti. To pa še ni vse, saj bo tudi njun brat, princ Carl Philip, kmalu prvič postal oče. Njegova Sofia naj bi rodila v aprilu. Kraljica in kralj sta presrečna, saj bo švedski dvor poln otrok in njegova priljubljenost se bo s tem samo še povečala.