Prve fotografije bratca in sestrice z britanskega dvora

Vir: Lea
14. 6. 2015

Pa so prišle v javnost prve, težko pričakovane uradne fotografije male princese Charlotte, ki je na svet pokukala pred malo več kot mesecem dni. Slike je posnela kar mamica vojvodinja Kate, in ne eden izmed dvornih fotografov. Zato so vsem še toliko bolj všeč.

Kate tudi sicer rada fotografira, zato je hotela sama posneti prve uradne fotografije svoje hčerke.

Povsem očitno je, da se britanski dvorni protokol nekoliko spreminja in modernizira. Dokaz so tudi fotografije male princese, ki jih je posnela kar vojvodinja Kate sama, in ne kateri izmed uradnih dvornih fotografov. Spomnimo, da je tudi prvo fotografijo princa Georgea posnel kar oče vojvodinje Kate. Ganljivi posnetki princese Charlotte v naročju njenega skoraj dveletnega bratca Georgea, ki na eni od fotografij sestrico tudi poljubi, so takoj obšli svet.

Nasveti fotografa

Seveda zdaj v Veliki Britaniji otroško modo narekujeta mali princ George in princesa Charlotte. Ni treba posebej poudarjati, da je veliko povpraševanje po podobnih oblačilih, kot jih ima na sebi George, ko v naročju drži sestrico. Komplet je oblikovala modna oblikovalka Rachel Riley in je zdaj velik hit. Vsi so nad fotografijami navdušeni tudi zato, ker niso bile posnete v studiu, temveč doma na posestvu Sandringham. Poleg tega se vidi, da je George precej sproščen, ker ga pač fotografira mama, in ne neki tujec. Sicer pa se bosta morala oba čim prej navaditi fotografskih objektivov, saj ju bodo vse življenje spremljali prav na vsakem koraku.

Kdaj bo krst

Deklica oziroma princesa Charlotte je na svet prišla 2. maja, krščena pa bo prihodnji mesec, in sicer 5. julija. Krst bo v ožjem družinskem krogu in v cerkvi svete Marije Magdalene v Sandringhamu, krstil pa jo bo nadškof Canterbruyski Justin Welby. Tudi brata princese Charlotte je krstil nadškof, le da se je krst zgodil v kapeli palače St. James oktobra 2013. Takrat je bilo navzočih okoli 60 povabljenih, družinskih članov in prijateljev. Mali princ je bil oblečen v satenasto obleko, zelo podobno tisti, ki so jo leta 1841 naredili za hčer kraljice Viktorije, princeso Viktorijo.

Značke: Kate Middleton

Priporočamo