Račun za šest ur, ki jih je Melania Trump preživela v Kairu, znašal skoraj 100.000 dolarjev

Račun za šest ur, ki jih je Melania Trump preživela v Kairu,  znašal skoraj 100.000 dolarjev (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
4. 11. 2018

Obisk ameriške prve dame Melanie Trump v hotelu v egiptovski prestolnici Kairo, kjer ni prenočila, je ameriške davkoplačevalce stal 95.050 ameriških dolarjev (okoli 83.000 evrov), kažejo podatki na spletni strani o porabi javnih sredstev s strani ameriške administracije.

Pod opisom stroškov na spletni strani je zapisano zgolj, da je prva dama obiskala hotelske sobe. Hotel Semiramis Intercontinental Cairo sicer ponuja sobe po ceni od 119 dolarjev dalje. Predsedniški apartma medtem stane 699 dolarjev, piše ameriško-britanski medij Quartz.

V tiskovni službi Trumpove so pojasnili, da je prva dama ZDA v Kairu preživela zgolj šest ur in tam ni prenočila.

Po navedbah britanskega časnika The Independent so verjetno večino denarja porabili za varovanje in osebje.

Ameriška prva dama je v začetku oktobra z obiskom Egipta zaključila svojo turnejo po Afriki, prvo samostojno pot v tujino. V Kairu se je srečala z egiptovskim predsednikom Abdel Fatahom al Sisijem, ogledala pa si je tudi piramide v Gizi.

S stroškom za tamkajšnji hotel je presegla celo znesek 77.345 ameriških dolarjev (okoli 68.000 evrov), ki ga je ameriška vlada porabila za dve nočitvi predsednika Donalda Trumpa in več njegovih sodelavcev na njegovem posestvu za golf na Škotskem julija letos.