Rade Šerbedžija: Spremljajo ga znani igralci!

14. 3. 2016

Veliki umetnik Rade Šerbedžija je znan po tem, da je izjemno skromna in zadržana osebnost. Nikoli ne govori o svojih gostih, s kom se druži in prijateljuje.

Vsako leto, ko ima tradicionalen koncert v Cankarjevem domu, preseneti gledalce in oboževalce z gosti, ki so povsem nenapovedani. Tako je kot njegova skrivnostna gostja pred dvema letoma v Cankarjevem domu na primer nastopila hrvaška zvezda Severina oz. se je na koncertu pojavil njegov prijatelj Vlado Kreslin in mnogo drugih.

Tudi glede letošnjega koncerta 6. marca v Cankarjevem domu je vsestranski umetnik skrivnosten in noče izdati gostov. Zagotovo poznamo le enega, in to je priljubljeni pevec Plavega orkestra Saša Lošić Loša. Eminentni skriti gosti pa ne pridejo na njegove koncerte samo nastopat, temveč pridejo poslušat in se zlijejo s publiko. Ta velikokrat niti ne opazi, da med njimi sedijo hollywoodski velikani, kot je Ralph Finnes, ki je pred kratkim obiskal Šerbedžijo na Brionih in si ogledal njegovo kultno predstavo Kralj Lear. Šerbedžija in Ralph sta velika prijatelja, prav tako je znano, da jugoslovanski umetnik prijateljuje z zvezdami, kot so Angelina Jolie, Brad Pitt, Annette Bening, Tom Cruise, Liam Neeson, in s celo četico drugih, a o tem nikoli ne govori. Ljubljana je že v pričakovanju, saj bodo letos znova vse oči uprte v goste Šerbedžijevega koncerta to nedeljo, ko ga bo na odru našega kulturnega hrama znova pospremil vrhunski bend Zapadni kolodvor.