Rami Malek se pogaja za vlogo zlobneža v filmu o Jamesu Bondu

Rami Malek se pogaja za vlogo zlobneža v filmu o Jamesu Bondu (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
2. 3. 2019

Sveži dobitnik oskarja Rami Malek, ki je nagrado dobil za vlogo Freddieja Mercuryja v biografskem filmu Bohemian Rhapsody, se omenja kot možen kandidat za zlobneža v prihodnjem filmu o Jamesu Bondu. Po informacijah specializiranih filmskih revij se pogaja za sodelovanje v 25. filmu o agentu 007, v katerem bo nasprotnik Danielu Craigu.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa so ustvarjalci že nekaj razmišljali o 37-letnem Maleku kot možnem nasprotniku Daniela Craiga, ki bo v 25. filmu o Bondu najverjetneje zadnjič upodobil slavnega agenta. Vendar mu tega časovno ni omogočila serija Mr. Robot, v kateri je odigral programerja z osebnostno motnjo. Zdaj je v zaključnih pogajanjih za vlogo.

Novi film o agentu 007, katerega snemanje so večkrat prestavili, bodo po poročanju Guardiana predvidoma začeli snemati aprila letos. Njegov delovni naslov bo Shatterhand, zamude pri produkciji pa bi lahko, kot ugiba Guardian, bile v prid Maleku. Producenti si sicer prizadevajo, da bi k filmu pritegnili še eno oskarjevo nagrajenko - igralko Lupito Nyong'a.

Vlogo agenta 007 bo petič prevzel britanski igralec Daniel Craig. Režijo bo vodil ameriški režiser Cary Joji Fukunaga, potem ko se je avgusta lani zaradi "kreativnih razlik" iz ekipe umaknil britanski režiser Danny Boyle.

Po napovedih producentov bo novo nadaljevanje franšize o Jamesu Bondu v kinematografih na ogled aprila 2020.