Randy Quaid: Ubiti ga hoče sekta zlikovcev

Randy Quaid: Ubiti ga hoče sekta zlikovcev (foto: Lea press) Lea press
2. 3. 2015

Igralec Randy Quaid očitno ni zloben samo v filmih, ampak tudi v resničnem življenju. Rad napada kolege in pogosto krši zakon, pred kratkim pa je z bizarnim posnetkom na svoj prav poseben način obračunal še s slovitim Rupertom Murdochom.

Štiriinšestdesetletni Randy Quaid, starejši brat bolj znanega hollywoodskega igralca Dennisa Quaida, je pred kratkim pljunil v roke in se lotil, milo rečeno, čudaškega podviga. Zgrabil je kamero, svoji 52-letni soprogi Evi Heleni Quaid na obraz nadel masko s podobo 83-letnega avstralsko-ameriškega magnata Ruperta Murdocha in simuliral seks z njo.

Videoposnetek, v katerem med drugim vpije 'Rupert, me hočeš je...i? No, pa me ne boš, ampak bom jaz tebe je...l!' je nato objavil kar na YouTubu. S to kontroverzno domačo 'mojstrovino' je želel obračunati oziroma se maščevati Murdochu, lastniku ene največjih svetovnih produkcijskih hiš Warner Bros., ki je leta 1996 ustvarjala sloviti film Dan neodvisnosti. Randy je v tej znanstvenofantastični akcijski pustolovščini utelesil Russlla Cassa, od alkohola odvisnega vdovca, ki trdi, da so ga ugrabili vesoljci. In v čem je težava, s čim se mu je Murdoch pravzaprav zameril?

Randy pojasnjuje, da je na nesramno bogatega poslovneža jezen zato, ker se mu ta ni nikoli zahvalil za njegovo sodelovanje v omenjenem filmu, katerega nadaljevanje naj bi posnel prav letos. Če bo res nastopil tudi v nadaljevanju, bo čudaški Randy dobil prvo vlogo po letu 2009, ko je posnel športno komedijo Balls Out: Gary the Tennis Coach.

To ni bil prvi incident

"Hollywood se mi gabi. Vse to je pravzaprav sekta zlikovcev, ki hočejo ubiti mojo soprogo in mene. Nič čudnega, da jim pravijo 'zvezdniški seratorji'," je izjavil težavni igralec, ki je očitno izgubil zdrav razum. Randy, ki ima celo svojo zvezdo na slovitem hollywoodskem pločniku slavnih, leta 1974 pa si je z vlogo Larryja Meadowsa v komični drami Poslednja naloga prislužil oskarja v kategoriji najboljšega igralca v stranski vlogi, je postal osovražen leta 2008. Takrat je v Seattlu namreč grdo ozmerjal igralce, s katerimi je sodeloval v muzikalu Lone Star Love. Sindikat gledaliških igralcev ga je zaradi tega incidenta za vedno izključil iz svojega združenja.

Dve leti pozneje je junak televizijske komične drame Next Door, v kateri je upodabljal zapitega mesarja Lennyja Benedettija, ki terorizira vso soseščino, poskrbel za nov incident. S soprogo se je namreč vselil v svojo nekdanjo hišo v Kaliforniji in jo razdejal. Ko je novi lastnik poklical policiste, sta zakonca zbežala v Kanado, kjer so ju tudi aretirali.

Ste po vsem tem še začudeni nad bizarnim posnetkom na YouTubu?

Ker ga je medtem že snel s tube, si ga lahko ogledate le še tukaj ...