Razkošna vila Elizabeth Taylor na Beverly Hillsu v prodaji

Razkošna vila Elizabeth Taylor na Beverly Hillsu v prodaji (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
14. 7. 2018

Na kalifornijskem Beverly Hillsu je naprodaj vila leta 2011 preminule filmske dive Elizabeth Taylor. Vila, ki sta jo igralka in njen tedanji mož Michael Wilding kupila leta 1954, je naprodaj za slabih 16 milijonov dolarjev. Kot piše na spletni strani nepremičninske posrednice Joyce Rey, je naprodaj prvič v 21 letih.

Po pisanju nemške tiskovne agencije dpa je iz nekdanjega prebivališča Elizabeth Taylor s šestimi spalnicami, bazenom in obširnim vrtom lep razgled na Los Angeles in na Tihi ocean.

Elizabeth Taylor se je rodila leta 1932 v Londonu, na filmskem platnu pa je zaslovela že kot otrok. V svoji karieri je igrala v več kot 50 filmih, oskarja pa je dobila za glavni vlogi v filmih Butterfield 8 in Kdo se boji Virginije Woolf?

Znane so tudi njene vloge v Mački na vroči pločevinasti strehi s Paulom Newmanom in Kleopatri z Richardom Burtonom, s katerim je bila tudi poročena.

Taylorjeva je pozornost zbujala z dih jemajočo lepoto, pa tudi z razburkanim zasebnim življenjem. Poročila se je kar osemkrat. Za svoje delo na humanitarnem področju je leta 1993 dobila oskarja.

Kot še piše dpa, je nepremičninska posrednica Joyce Rey, ki se je specializirala za prodajo luksuznih vil, leta 2016 prodajala tudi nekdanjo vilo nemškega pisatelja in Nobelovega nagrajenca Thomasa Manna v soseski Pacific Palisades v Los Angelesu. Vilo je za 13 milijonov dolarjev kupila nemška vlada in jo preuredila v rezidenco za mlade nemške štipendiste.

Priporočamo