Rosaria Dawson - raje kot Los Angeles ima rojstni New York

Rosaria Dawson - raje kot Los Angeles ima rojstni New York (foto: Profimedia) Profimedia
19. 11. 2015

Rosaria Dawson vsekakor ni napihnjena in muhasta hollywoodska diva. Zaradi poklica sicer živi v glamuroznem Los Angelesu, ki pa ga ne mara, še posebno tuj ji je način življenja prebivalcev mesta angelov.

"Ljudje tukaj živijo v avtomobilih. Med vožnjo si umivajo zobe, se brijejo in berejo časopise. Precej noro, kajne?"

Ji pa zato srce bije za rojstno mesto New York, in ko ima to srečo, da lahko odpotuje v Veliko jabolko, tam biva v nadvse preprostem najemniškem stanovanju, v katerem je preživela otroštvo.

Trdo življenje je bilo zanjo dobra šola, saj se je naučila, da moraš, če želiš izboljšati življenje, stvari vzeti v svoje roke in za to poskrbeti sam.

"Odraščala sem med številnimi umetniki, ki so bili lačni in frustrirani. Moja mama je bila pevka, ki nikoli ni mogla uresničiti svojih sanj. Moj stric je risal stripe in živel iz rok v usta, moja babica pa je bila pesnica, fotografinja in slikarka," se spominja zvezdnica, ki se kot deklica ni seznanila le z revščino, saj ji tuja ni bila niti smrt: "Nekateri člani moje družine so imeli aids in zelo dobro sem se zavedala njihove umrljivosti."

Čeprav se po njenih žilah pretaka umetniška kri in je že kot zelo majhen otrok nastopila v animirani humoristični družinski seriji Ulica Sezam, pa je igralka postala po naključju.

"Na moji ulici so snemali reklamni oglas in oče mi je rekel, naj grem dol in poskrbim, da me odkrijejo," pojasnjuje Rosario, ki je očeta tudi ubogala. K sreči! Ko se je usedla na stopnice stavbe, v kateri je živela, jo je namreč takoj opazil režiser Larry Clark in ji ponudil glavno vlogo v drami Mularija, ki jo je seveda z velikim veseljem sprejela.

Preberite več na Cosmopolitan.si

Priporočamo