Ruska pevka posnela pesem v čast hrvaški predsednici

Ruska pevka posnela pesem v čast hrvaški predsednici (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
15. 11. 2018

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je očitno pustila globoke sledi v Rusiji, potem ko je navdušeno spremljala tekme hrvaške reprezentance na letošnjem svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji. Pevka Alina Zaharova je pred kratkim na spletnem portalu Youtube objavila pesem Kolinda, ki je posvečena hrvaški predsednici.

"Ah Kolinda, tisto slavje zvečer, ah Kolinda, okrasek našega srečanja," med drugim poje Zaharova, medtem ko je v videospotu videti skupino pisanih cirkuških artistov, ki plešejo in žonglirajo ob veseli melodiji.

Na posnetku je tudi hrvaški prevod besedila pesmi, sicer pa se na njem izmenjujejo fotografije nasmejane hrvaške predsednice, večinoma tiste, na katerih spodbuja hrvaške nogometaše na svetovnem prvenstvu.

Video si je v nekaj dneh ogledalo več kot 24.000 obiskovalcev spleta, med njimi številni uporabniki s Hrvaške, ki pa so se odzvali mešano. Nekateri menijo, da je videospot zabaven in se zahvaljujejo "ruskim bratom" ter pozdravljajo Zaharovo. Drugi pa so neprijetno presenečeni in navajajo, da gre za navaden kič.

Na kanalu, ki ga ima na Youtubu Zaharova, je še nekaj videospotov, ki so večinoma posvečeni ruski vojski.

Grabar-Kitarovićeva se zaenkrat na sebi posvečeno rusko pesem ni odzvala. Sicer pa je 50-letna hrvaška predsednica že večkrat pojasnila, je ime dobila po pesmi Colinda, ki jo je leta 1967 odpela hrvaška pevka Zdenka Vučković.