Reese Witherspoon: S pridigo zadela v polno in v medije

Vir: Lea
17. 6. 2011

Nekatere je razkurila, druge navdušila, številni so pohvalili njeno brutalno odkritost – ja, igralka in ljubljenka Hollywooda je na MTV-jevih filmskih nagradah s svojim govorom razburkala zvezdniško srenjo.

Reese, ki je stara 35 let, je primazala manjšo zaušnico mlajšim zvezdnicam, na primer Blake Lively, Kim Kardashian in drugim, ki slavo iščejo prek škandalov, seveda pa nobene ni izrecno imenovala. In seveda so imeli naslednji dan tudi mediji polno komentarjev k njenemu govoru, svoja mnenja pa so na forume pisali tudi navadni ljudje, ki pač obožujejo zvezdnike vse vrst.

Na spletni strani hollywoodlife.com je novinar zapisal, da je 5. junij 2011 vpisal na svoj koledarček kot dan, ko se je spet zaljubil v Reese Witherspoon.

Ob prejetju ‘generacijske’ nagrade je z oskarjem nagrajena igralka izkoristila priložnost, da javno pokritizira starlete: “Saj razumem, kul je biti poredno dekle. Ampak v Hollywoodu je mogoče uspeti tudi, ne da bi posneli resničnostni šov,” je začela Reese po mnenju številnih svojo najboljšo vlogo v karieri.

Potem je samozavestno, malce šaljivo nadaljevala: “Ko sem začenjala v tem poslu, je bilo tako, da če si posnel domači pornič, si se ga sramoval in si ga skril pod posteljo.”

In naša nova ljubljenka je še kar stopnjevala: “Če na mobilni telefon posnamete svoje gole fotografije, si skrijte obraz, ljudje! Skrijte obraz!” Tukaj so vsi takoj pomislili na gole slike igralke Blake Lively (nove spremljevalke Leonarda DiCparia) pa na popzvezdnico Rihanno in ljubko igralko Vanesso Hudgens.

Reese je na dober odziv naletela predvsem pri bolj resnih medijih, komentatorka na CNN je drzno igralkino potezo pohvalila z besedami, da je bil že skrajni čas, da se je našel nekdo s stilom in se dostojanstveno postavil po robu neumnostim, ki dandanes ustvarjajo novice. Novinarka je svoj prispevek sklenila z modrostjo: “Na milijone najstnic in najstnikov je gledalo podelitev in zdaj so slišali sporočilo.”

Voditelj Showbiz Tonighta A. J. Hammer pa meni, da bi mlada dekleta lahko čutila pritisk, da po zgledu nekaterih drugih zvezdnikov obsodijo Witherspoonovo. “Reese je uspelo zaradi njene nadarjenosti – in to je zame (in, ugibam, verjetno tudi za druge) precej bolj spoštovanja vredno, kot če zasloviš z domačim porničem,” je še dejal.

No, seveda se je na Reese usul tudi plaz kritik in takojšnih pripomb, v katerih filmih vse se je slekla in kazala prsi. Navdušila ni tudi mlajših kolegic, čeprav ji je zanimivo podporo na Twitterju dala Lindsay Lohan, ki ga zadnja leta sicer biksa z drogami in alkoholom, a je v svet zvezd vstopila kot igralka.