S Tjašo Kokalj o njenem predporočnem potovanju

Tjaša in Klemen sta najbolj uživala v družbi drug drugega, zato tudi nista pretirano načrtovala potovanja. Šla sta, kamor ju je vodilo srce.  (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
2. 2. 2015

Zaljubljen par Tjašo in Klemena, ki sta skoraj tri tedne uživala na Tajskem, smo ujeli takoj ob prihodu v Slovenijo. Za hip smo pomislili, da sta na rajske otoke odšla, da bi se poročila na skrivaj, kar bi se menda lahko tudi zgodilo. Tjaša je v Bangkoku našla celo blago za poročno obleko, par pa je prvič v dvoje praznoval tudi Tjašin rojstni dan, ki je bil tokrat prav poseben. V ekskluzivnem intervjuju si preberite, kaj vse sta na predporočnem potovanju počela bodoča zakonca.

Navdušena sta bila predvsem nad lepoto narave. Uživala sta na plažah rajskih otokov in v prelepih ter romantičnih sončnih zahodih.
Če se nista kopala, sta uživala v branju knjig, poležavanju in razvajanju brbončic z okusno eksotično hrano.
Tjaša in klemen sta najboljša prijatelja, ki imata veliko skupnega. Združuje ju tudi smisel za humor, saj sta se na potovanju veliko smejala in si nabirala veliko prigod, ki ju bodo spremljale vse življenje.

Story: Zakaj sta se s partnerjem odločila za zimski pobeg na toplo in zakaj sta si za destinacijo izbrala prav Tajsko?

Klemen je že nekaj časa navdušen nad Tajsko, na splošno ima rad tople kraje, še posebno, ko je pri nas zima. Na njegovo pobudo sva torej načrtovala potovanje na Tajsko, slabe tri tedne rajskih plaž. Še nikoli nisem bila na morju pozimi, in dokler ne doživiš tega, ne moreš vedeti, kako zanimiva in dobra izkušnja je. In res sva si zaslužila malce odklopa od vsega.

Story: Bi lahko rekli, da je bilo to predporočno potovanje? Ali sta morda pobegnila in se na skrivaj poročila?

(smeh) Ja, lahko bi se reklo, da je bilo nekakšno predporočno potovanje, saj sva potrebovala čas zase. In res sva ga imela, krasno je bilo. Ne, nisva se poročila, sem pa nekajkrat celo pomislila na to. Še posebno, ko sem videla, kako so pripravljali poročne obrede. Ampak ta dan si želiva deliti tudi z družino in najbližjimi prijatelji.

Story: Če je bilo to predporočno potovanje, kam bosta šla na poročno?

Poročno bo zelo drugačno od tega. Tu sva res živela iz nahrbtnikov, potrebovala nisva ničesar, za slabe tri tedne sem vzela le malo večji nahrbtnik, kot je bil tisti, s katerim smo včasih hodili na športne dneve. Poročno potovanje bo še bolj eksotično in zelo sproščeno, pa z malce luksuza, seveda.

Story: Kaj vama je bilo najbolj všeč na Tajskem in kaj bi najbolj priporočala?

Oh, kaj mi ni bilo všeč na Tajskem! Prav vse, vsak dan sva uživala, tudi ko naju je na motorju ujel dež, tudi nori Bangkok je prav posebna izkušnja. Uživala sva predvsem v raziskovanju otokov Koh Tao, Puket, Koh Samui in njihovih plaž, še posebno tistih, ki niso tako obiskane. Prav poseben dan je bil tisti, ko sva praznovala moj rojstni dan. Šla sva na Coral Island in Raya Island, kjer sva snorkljala in se imela res božansko. Posebno doživetje je bilo tudi na Koh Samuiu, ko sva se peljala več kot 30 km daleč in si ogledala sanjski sončni zahod na plaži Lipa Bay. Nujen je ogled otoka Koh Nang Yuan, teh rajskih in posebnih otokov pa je na Tajskem res ogromno. Priporočam čim manj planiranja in čim več raziskovanja.

Story: Kaj si bosta pa najbolj zapomnila, nosila v spominu?

Najine trenutke smeha, norosti, ko sem padla po stopnicah pri Big Buddhi, ko sva šla enkrat na masažo in so nama Tajke pripravile pravo tajsko malico. Te najine trenutke, najine štose, najine interne fore, ki naju povezujejo že vrsto let.

Story: Kako je prvič praznovati rojstni dan v kopalkah? Bi se lahko navadili na to? So vam tam priredili kakšno slavje?

Jaaa, bilo je res noro, prvič sem praznovala v kopalkah, res nepozabno. Vse se je začelo že večer prej, ko sva bila na Pat Pongu na Puketu v nekem lokalu, kjer je bil pravi žur, glasba, in sva res uživala. Naslednji dan pa sva odšla na izlet na Coral in Raya Island, bilo je rajsko in nepozabno. Zvečer mi je Klemen prinesel v sobo rože in čokolado, seveda tudi brez pravih daril ni šlo. (smeh) Res popoln dan, zelo sem vesela, da sva ga tokrat praznovala le midva, da sem zadnjo dvajsetico praznovala z najljubšo osebo na svetu, z najboljšim prijateljem.

Story: V istem času sta bila na Tajskem tudi Iryna Osypenko Nemec in njen mož. Ste se mogoče kaj videli?

Res je. Z Iryno sva že prej vedeli, da greva v podobnem času na Tajsko, nismo se nič videli, smo se pa spremljali prek Instagrama in tudi nekajkrat slišali.

Story: Kakšni so bili vajini dnevi in kako sta načrtovala potovanje?

Načrtovala sva tako, da nisva kaj dosti načrtovala. Imela sva le rezervirane letalske karte, potem pa počasi načrtovala naprej. Ko sva pristala v Bangkoku, sva tam ostala dan in pol in Tajska me je že takrat navdušila, pa čeprav je Bangkok kaos, mesto ekstremov, ampak bilo je krasno. Z nočnim vlakom in ladjico sva potem prišla na prvi otok Koh Tao, majhen otok. Od tam naprej pa sva rekla, da se bova odločala po občutku. Kamor sva šla, je bilo super. Sicer je bil popolnoma nov svet, saj se otoki na Tajskem zelo razlikujejo, ampak vedno sva se imela noro lepo, vedno je bilo kaj novega videti.

Story: Sta dobila še kakšno dodatno idejo za poroko? Vemo, da ste si na tržnici ogledali blago.

Na Tajskem sem si želela kupiti čipko za poročno obleko. Ko sva pred koncem potovanja prišla spet v Bangkok, je bil obisk Phahurat marketa ali Little Indie, kot mu pravijo, ki je znan po tem, da imajo ogromno blaga, prvi na mojem seznamu. Prej sem se pozanimala in raz­iskala, kje kupiti čipko, in sva šla pogledat. In res nisem bila razočarana, kot tudi nad nobeno stvarjo na Tajskem ne. Stvari pa toliko, da se ti zmeša, in res sem si tam kupila tri čipke za poročno obleko. Najprej sploh nisem vedela, kje začeti gledati, kaj mi je všeč, potem pa sem kupila po občutku in sem zelo zadovoljna z izbiro. Že od začetka namreč vem, da želim imeti čipkasto poročno obleko in da mi jo bo naredila Maja Štamol. Želela pa sem si tudi, da je blago nekaj posebnega in da ima neko zgodbo. In res jo ima. (smeh)

Story: Ste si na Tajskem kupili še kaj lepega, glede na to, da ste tja odšli z majhnim nahrbtnikom?

Na Tajsko sem šla z nahrbtnikom, s skoraj nič stvari, in seveda sem si na vsakem otoku, kjer sva bila, kupila spominček. Nekje je bila to obleka, nekje ogrlica, zapestnica. V Bangkoku sem si kupila malce več stvari, (smeh) ampak res takšnih, ki me bodo spominjale na Tajsko.

Story: Kdaj bo poroka? Gre vse po načrtih?

Poroka se počasi, a vztrajno približuje, za zdaj gre vse po načrtih. Zelo sva zadovoljna s pripravami, da potekajo zelo tekoče in mirno, za zdaj. (smeh) Počasi bova z Majo začeli delati obleko, jeeeej. (smeh)

Napisala Manja Plešnar