Samu Smithu pomaga hujšati strokovnjakinja

Samu Smithu pomaga hujšati strokovnjakinja (foto: Lea) Lea
Vir: Lea
3. 4. 2015

Spremenjeno prehranjevanje, za katero se je pred kratkim odločil Sam Smith, se je izkazalo za izredno učinkovito. Glasbenik je namreč že po 14 dneh vidno bolj vitek ...

Priljubljeni angleški glasbenik Sam Smith je v zadnjem času zelo dobre volje, saj mu je v le dveh tednih uspelo shujšati za dobrih šest kilogramov. Dvaindvajsetletnik se je namreč odločil za dieto, s katero osupljivo napreduje.

Pomaga mu strokovnjakinja

Avtor uspešnice Stay With Me je pred kratkim najel prehransko terapevtko Amelio Freer, da bi mu pomagala pri topljenju odvečnih kilogramov. Njegova odločitev, da se po pomoč zateče k strokovnjakinji, se je izkazala za zelo modro, saj se le 14 dni po začetku diete lahko veseli konkretnih rezultatov. Da bi to tudi dokazal, je na Instagramu objavil svojo fotografijo, na kateri v rokah drži Amelijino knjigo Eat. Nourish. Glow., in pripisal: "Pred tremi tedni sem spoznal žensko, ki mi je povsem spremenila življenje. Amelia Freer mi je pomagala, da sem v dveh tednih izgubil več kot šest kilogramov, in povsem spremenila moj odnos do hrane. Tudi vi bi morali prebrati njeno knjigo in začeti živeti zdravo. Pravzaprav sploh ne gre toliko za to, da izgubiš težo, bolj gre za to, da se počutiš srečnega. Rad te imam, Amelia. Hvala, da se zaradi tebe tako v sebi kot navzven počutim srečnega!"

Sodeč po njeni spletni strani, Amelijin načrt sledi desetim načelom zdravega prehranjevanja in stavi na zmanjšan vnos glutena, mlečnih izdelkov in industrijskega sladkorja. Poleg tega ta certificirana prehranska svetovalka ponuja bogato izbiro receptov, ki naj bi pomagali 'najti pot do optimalnega dobrega počutja'.

Hrana kot odvisnost

Da je imel nezdrav odnos do hrane, je Sam, ki nikoli ni skrival niti svoje istospolne usmerjenosti, nekoč že odkrito priznal. Med drugim je celo razkril, da ima hrana v njegovem življenju prednost celo pred glasbo! "To je res slabo, kajne? Hrana je zame najboljša stvar na svetu," je lani dejal v intervjuju za britanski dnevnik The Guardian in dodal: "Vedno pravim, da bi – če bi jedel vse, kar hočem – postal tako debel, da bi se naokoli vozil v tistem električnem vozičku."

Zanimivo je, da je tudi njegov 53-letni glasbeni kolega in rojak Boy George shujšal s pomočjo Amelie. Pa bo Sam zdržal in pridno nadaljeval dieto? To bo pokazal čas, vsekakor pa mu iz srca privoščimo, da bi se uprl vsem morebitnim skušnjavam, saj je več kot očitno, da ga topljenje odvečnih kilogramov zelo osrečuje.

Priporočamo