Sanja Grohar: “Morda bom postala budistka”

Vir: Story
11. 9. 2009

Sanja Grohar je za mesec dni prišla v domovino, kjer jo čakajo pevske in voditeljske obveznosti. Kdaj se bo vrnila v Španijo k svojemu dragemu, ne ve, ve pa, da je veliko možnosti, da se lepega dne ne bo več vrnila. Napela bo vse moči, da bosta nekoč (beri čim prej) lahko živela v Sloveniji.

Story: Sanja, spet ste v Sloveniji in spet vprašanje - je kaj narobe, ker ste prišli?

Bi moralo biti nekaj narobe, ker sem prišla domov?! Ali ni lepo, da se z veseljem vračam? Vračam se prav vsak mesec, saj mi menedžment Lendero & Co. organizira nastope, Tv Tuba pa zahteva nove oddaje, tako da se vračam zaradi dela in ker nenormalno pogrešam svoje najbližje.

Story: Ste, odkar ste s Samijem, na uho ujeli izjavo kakšnega slovenskega fanta, ki vam je rekel, da pustite tega Španca, saj je veliko ‘fejst’ domačih fantov?

Oh, ja, velikokrat! Nazadnje sem to slišala od dveh policistov, ki sta me ustavila. (smeh)

Story: Res? Kako bi se ‘zagovarjali’ na vprašanje, ali ste Španca izbrali zato, ker slovenski fantje za vas niso dovolj dobri?

Ne skrbite - sploh si ne mislim, da so ‘naši’ fantje slabši. To, kar se je zgodilo v mojem primeru, je splet okoliščin oziroma naključje; srcu pač ne moreš ukazati, koga bo imelo rado in koga ne. V tem primeru je Španec … ‘klinc’, kaj hočemo … (smeh)

Story: Vas bo ta mesec spet obiskal v Sloveniji?

Bo, ja, saj se sicer ne bi videla ves mesec. Še vedno pa nisem prepričana, ali se mi bo uspelo z njim vrniti v Španijo; čaka me namreč še veliko obveznosti.

Story: Čisto iskreno - ali kaj potarna, ko mora takole letati za vami v Slovenijo, če želi, da se vidita?

Ne. Poti v Slovenijo ga ne obremenjujejo; ravno nasprotno - vedno reče, da se v Sloveniji sprosti. Sicer se težko privaja na medije, vendar uživa pri nas.

Story: Torej se je zaljubil ne samo v vas, ampak tudi v Slovenijo?

Drži, in če bi mu posel dopuščal, bi se takoj preselil sem.

Story: V tem mesecu se začne promocija vaše zmagovalne pesmi Poletna noč. Vam ljudje, odkar ustvarjate v Španiji, manj pripenjajo oznako ‘misica, ki poje’?

Ja, vse manj, saj vidijo, da sem prej pevka, ki je postala mis, kot pa obratno. (smeh) Z vsakim singlom, spotom, dosežkom bolj cenijo moje delo, in to me izredno veseli.

Story: Kako kaže z duetom s Samijem, o katerem se je govorilo, da bo nastal že čez poletje?

Čez poletje smo si vzeli prosto, kar pomeni, da bo za delo čas jeseni.

Story: Boste med prepevanjem z njim lahko pozabili na njegovo privlačnost ali vam bodo misli begale tudi med delom?

No, ker še nisva pela skupaj, težko rečem, kako bo ... Verjetno bi bilo veliko čustev v zraku, ja, vendar pa sva oba dovolj profesionalna, da bi vse skupaj normalno izpeljala … Ne da bi nama begale misli.

Story: Pravijo, da zaljubljenost kmalu mine in - če je sreča - preide v ljubezen. Ste vi v Samija še vedno zaljubljeni ali ga že ljubite?

Za zdaj sva še v fazi zaljubljenosti.

Story: Je res, da v zadnjem času veliko date na iskanje notranjega miru?

Res je. Življenje v Španiji ter letanje sem in tja je zame kar malo stresno, saj sem preveč navezana na najbližje. Zato imam občutek, da moram najti svoj notranji mir. Začutila sem potrebo po več pozitivnih energijah.

Story: Kaj to pomeni v praksi?

Da poskušam večkrat meditirati in izvajati jogo.

Story: In kaj na to poreče vaš dragi?

Sami da veliko na energije, saj je budist. Budizem zelo zanima tudi mene in … Morda postanem tudi jaz budistka.

Story: Vam starši v zadnjem času pravijo, da ste se spremenili?

Ne, saj sem ostala ista - njihova mala punčka, ki so je ob vrnitvi domov vedno zelo veseli. Ni lepšega, kot se usesti z njimi za mizo in jesti vse dobrote, ki jih naredi mami. Družina mi pomeni največ na svetu in zelo sem žalostna, kadar sem stran od domačih.

Story: Baje ne boste več dolgo … Je res, da se želite vrniti v Slovenijo za vedno?

Res je. Kot sem že omenila, tu je moj dom, tu sta moje delo in kariera, predvsem pa so tu moji najbližji, brez katerih težko funkcioniram. Sem človek, ki da veliko na ljubezen, varnost, in vse to mi dajejo moji najbližji. Ko jih ni ob meni, se počutim izgubljeno. Sicer je Barcelona prelepa, za ‘dol past’ lepa, vendar Slovenija zame ostaja na prvem mestu.

Story: Vaša vrnitev v domovino naj bi bila povezana z uresničitvijo poslovnega načrta, ki ga snujeta s Samijem. Nam lahko poveste kaj več?

No, logično je, da moj ne bi prišel sem in gledal v luft. Prišel bi, če bi si tukaj nekaj ustvaril in s tem lagodno živel. Jaz pa sem odločena, da bom v bližnji prihodnosti živela tu, kar pomeni, da imam določene poslovne načrte, a o njih več, ko bo čas za to. Za zdaj le to, da imam super idejo in držim pesti, da se vse razplete tako, kot se mora.

Story: Postala sem firbčna. Kdaj lahko pričakujemo vajino selitev med nas?

Zelo težko rečem kdaj ... Upam, da čim prej.

Story: Po tem klepetu se mi dozdeva, da Španija ni za vas. Si sploh predstavljate živeti tam za vedno?

Ne, roko na srce, ne. Je prelepa, vendar to ni moj dom. Čutim, da ne spadam tja. Kultura in ljudje so drugačni kot pri nas. Mi smo bolj hladni in imamo neko zdravo distanco, kar meni zelo ustreza, v Španiji pa so vsi ‘veseli’ in preveč ‘ljubeči’, na kar nisem navajena. Včasih mi je bilo vse, kar imamo v Sloveniji, samoumevno, zdaj pa cenim čisto vse; od pijačk s prijatelji, obiska kina, do sedenja doma z družino ... Te male stvari so naenkrat postale nekaj najlepšega in najpomembnejšega v mojem življenju.

Story: V Sloveniji imate družino in prijatelje. Sami lahko enako reče za Španijo. Kako bosta naredila kompromis?

No, tako kot se jaz zdaj vsak mesec vračam v Slovenijo, tako bi se on potem v Španijo. Meni Španija, kot rečeno, ne ustreza toliko, da bi za vedno ostala tam, njemu pa Slovenija očitno ustreza.

Story: Ker imata s Samijem oba veliko obveznosti, ste v Slovenijo prišli sami. Kaj vse vas čaka septembra?

En nastop je že za mano, čaka me jih še nekaj, med drugim tudi promocijski nastopi za radijske postaje, kot je nastop na Noči Radia Belvi. Čaka pa me seveda tudi snemanje novih oddaj za novo sezono TV Tube.

Story: Zakaj mislite, da vas še vedno želijo za voditeljico te oddaje?

Očitno je oddaja gledalcem všeč in na mojo srečo jim je očitno všeč tudi voditeljica. (smeh) Poskušam biti preprosta in zabavna, saj je tudi oddaja takšna. Mislim, da se to opazi in da je to ljudem všeč.

Story: Čisto za konec še o zvezi, ki je je konec. Imata z Danijem še kaj stikov? Kako je z vajino zemljo, ki sta jo kupila, ko sta bila še par?

Lahko rečem samo, da je Dani enkratna oseba in glede na to, da se medijsko nikoli ni izpostavljal, ter, da je to čisto najina stvar, o njej ne želim razglabljati po medijih.

Maja Susman

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story