Saša Lendero in Miha Hercog: Prvo poletje z Ario!

Vir: Story
14. 8. 2009

Pevka Saša Lendero je rojstni dan, ki ga je imela pred tednom dni, prvič praznovala v družbi hčerkice Arie. Družinica se je pred prihodom gostov odpravila na kratek izlet po njihovi priljubljeni sprehajalni poti na Ljubljanskem barju.

Prejšnji teden je bilo v domu ene najbolj priljubljenih slovenskih pevk nadvse veselo. Saša je namreč v četrtek praznovala rojstni dan in že od jutra je mlada mamica sprejemala čestitke in obiske, ki seveda niso prišli praznih rok, eden od prijateljev pa ji je spekel tudi slastno torto.

V središču pozornosti pa vseeno ni bila slavljenka, temveč njena dva meseca stara hčerka Aria, ki je kraljevala v na novo urejeni dnevni sobi. Saša in Miha sta namreč tik pred njenim prihodom povečala stanovanje, iz nekdanjega studia pa je nastala otroška soba. Belo pohištvo in nežne barve dajo že na prvi pogled vedeti, da je namenjena punčki. Arii jo je podarila Sabina, Sašina in Mihova najboljša prijateljica. Sobica pa trenutno sameva, saj punčka spi v spalnici pri starših, v zibelki, ki sta jo mlada starša postavila tesno poleg postelje.

S prihodom dojenčice se je, tako kot večini mladih družin, tudi družini Lendero-Hercog življenje postavilo na glavo in se podredilo novemu družinskemu članu. Kljub neprespanim nočem in vedno daljšim obdobjem, ko je Aria budna in zahteva pozornost mamice ali očka, je pevka dva meseca po porodu videti naravnost čudovito, mnogi so mnenja, da sta jo nosečnost in rojstvo hčerke še polepšala. Navadila pa se je tudi nočnega vstajanja, ki se ga je poleg rojevanja najbolj bala. '

'Materinstvo je za žensko ogromna sprememba. Zame so spremembe velik stres, ker pa so v mojem vrednostnem sistemu  ljubezen, družina in otrok na vrhu, mislim, da se mi bodo vseeno težko zamajala tla pod nogami. Za mojega otroka nobena žrtev ne bo odveč,'' je namreč skrb glede neprespanih noči že pred časom izrazila v enem izmed intervjujev za Story.

Kako je materinstvo Sašo polepšalo, je opaziti tudi na fotografijah, ki so nastale na enem izmed številnih sprehodov po idiličnem Ljubljanskem barju. Aria tako kot večina dojenčkov obožuje vožnjo po pesku in že po prvih nekaj metrih sladko zaspi. Na Barje se je družinica tako kot vsak dan - sprehodi po barjanski cesti so namreč postali priljubljena rutina - odpravila v dopoldanskih urah. Voziček je z eno roko ponosno porival Miha, z drugo pa je v objemu stiskal svojo Sašo.

Rojstvo Arie je dobro vplivalo tudi nanj, kar je pred časom Saša povedala tudi že v reviji Lea. Vedno je bila namreč prepričana, da Miha ni preveč tehničen tip, a jo je tik pred Ariinim rojstvom precej presenetil, ko je sam izdelal previjalno mizo, nadvse spreten pa je tudi pri skrbi za hčerko. ''Ario velikokrat previje, jo umiri in uspava, najlepše trenutke pa preživljata med kopanjem,'' ga je pohvalila Saša.

Nova Story že v prodaji

Story