Sebastian posnel promo video svoje plesne šole v vročem Dubaju

Moja naloga je bila plesati, in to kar nekaj ur,” pove Sebastian.  (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
Vir: Story
19. 1. 2015

Plesalec in koreograf Sebastian je znova presenetil. V novo leto je namreč vstopil s prav posebno predstavitvijo svoje plesne šole. Ja, ni kaj, Sebastian je znan po tem, da se stvari ne loti polovičarsko. Ampak ko nekaj naredi, naredi to tako, da ti vzame sapo.

Z ekipo Final Focus Productiona je Sebastian doživel zanimive dogodivščine. “Po desetih minutah smo morali snemanje prekiniti, ker sem bil tik pred tem, da se sesedem. Kljub želji nisem mogel premagati narave in sonca, ki se s človekom v takšnih trenutkih samovoljno poigrata.”
Sebastian je v Dubaju snemal novi promocijski videospot za plesno šolo.

Sebastian je po zanimivem projektu, ki ga je izpeljal s prodornim fotografom Tiborjem Golobom, in modnem editorialu, s katerim se je predstavil jeseni, zdaj znova presenetil. Tokrat z videoprodukcijo filmčka, ki ga je posnel v Dubaju.

Zaradi napornega snemanja pa je Sebastian na lastni koži izkusil neusmiljeno vročino sonca, peska in puščave. "Avgusta lani smo v Dubaju skupaj z ekipo Final Focus Productiona snemali nov promo plesne šole Sebastian, ki je na začetku leta ugledal luč sveta. Snemanje je potekalo v dveh delih, kot je narejen tudi spot, in dogodivščine, ki so nas spremljale, so bile res zanimive. Prvi del smo snemali v puščavi na robu Dubaja. Ta del nima imena, ker tam ni ničesar, je bilo pa 45 stopinj v senci. Predstavljajte si, koliko je šele na soncu. Moja naloga je bila plesati, in to kar nekaj ur," pove Sebastian.

Seveda se je ekipa opremila z vsemi dodatki in zelo pomembno vodo, a ravno te je bilo na koncu premalo. "Imeli smo veliko vode, a je je bilo za šestčlansko ekipo še vedno premalo. Zato nam je na pomoč priskočil Andrej, lastnik dubaj.si, ki je organiziral prevoz in vso koordinacijo glede snemanja. Odšel je, da bi nam prinesel večje zaloge vode, a ker smo bili sredi ničesar, je njegova pot trajala precej dolgo. In minute so se vlekle kot ure," pripoveduje Sebastian.

"Kljub vsemu smo nadaljevali snemanje, čeprav sem bil brez vode, a moje telo tega napora ni preneslo; čeprav sem vajen marsičesa. (smeh) Po desetih minutah smo morali snemanje prekiniti, ker sem bil tik pred tem, da se sesedem. Kljub želji nisem mogel premagati narave in sonca, ki se s človekom v takšnih trenutkih samovoljno poigrata. Takrat šele vidiš, kakšno moč imata. Ni mi ostalo drugega, kot da sem počakal, da se Andrej vrne."

Druga izkušnja, ki jo je Sebastian doživel, pa je bila povezana z nenavadnim mestom oz. plesiščem. Vajen plesnih dvoran se je tokrat srečal z naravnimi razmerami, ki so v puščavi popolnoma drugačne: "Sicer je bilo zanimivo, predvsem pa naporno, saj med plesom ni bilo nikakršne opore v pesku in me je naslednji dan, ko smo snemali v vodi, vse bolelo. Podlaga je drugačna in druge mišice so morale delati, da sem se odbil iz peska in izvajal plesne korake. Naslednje snemanje se je dogajalo v vodi na plaži Jumeirah. Ta izjemna plaža je zelo dolga in urejena, za kopanje pa je treba plačati vstopnino. Zato nismo vedeli, ali sploh lahko snemamo ali ne, spraševanje pa ni obrodilo nekih zadovoljivih sadov, ker je vsak rekel drugače.

Tako smo se odločili, da bomo snemali in videli, ali bo kaj narobe. Seveda sta nas kmalu obiskala dva policista ali varnostnika ali karkoli sta že bila in nas precej podrobno spraševala o tem, kaj počnemo. Čeprav se je na začetku zdelo, da bomo snemanje morali prekiniti, potem nismo imeli težav in smo lahko nadaljevali. Zabičala sta nam le, da nikakor ne smemo snemati žensk. Tudi turistk ne. Na plaži smo snemali krajši čas - vse skupaj smo uredili v pičlih dveh urah. Bilo pa je tudi veliko znosnejše kot v puščavi."

Na snemanju doživel še eno nevšečnost

"Na dan snemanja sem staknil tudi precej močne opekline po ramenih. Snemali smo namreč v najhujšem soncu, in to sredi dneva, da je bila svetloba za posnetek čim boljša. Tri ure sem bil na soncu brez zaščitnega faktorja, saj bi bil že po enem plesu ves prašen, če bi se namazal s kremo. Tako sem potem kakšen teden dni po snemanju ležal v senci in zdravil ramena. Hvala bogu se nič od tega na posnetku ne vidi in je ljudem res všeč! Sicer pa tega nikoli ne počnite. Če se izpostavljate soncu, se ustrezno zaščitite. Z najvišjim faktorjem!" svetuje.

Sebastian je kar nekaj časa čakal, preden je njegov promocijski video ugledal luč sveta. "Ko sem že mislil, da iz tega nič ne bo, ker je tako dolgo trajalo, da se je zmontiral, me je ekipa Final Focus Productiona presenetila prav pred nekaj dnevi, ko mi je za rojstni dan 4. januarja podarila končne posnetke. In ti so vsekakor vrhunski!"

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story03/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 03/2015

Story 03/2015, od 14. 01. 2016