Severina: S provokativnostjo premika meje

Severina: S provokativnostjo premika meje (foto: arhiv revije Story) arhiv revije Story
24. 7. 2016

Hrvaška pevka Severina je ena od največjih glasbenih zvezdnic na Balkanu. Njena glasbena kariera in življenje sta na očeh javnosti že leta, saj velja za ikono tako na modnem, glasbenem kot zasebnem področju.

Pevka vedno znova preseneti, kar se tudi z marketinškega vidika obrestuje, saj so njeni koncerti pri nas in v tujini razprodani. Priljubljenost pa Severina v zadnjih letih le še povečuje. Pevka velja namreč za poslovno žensko, ki ničesar ne prepusti naključju, ampak projekte gradi in nekatere razvija kar nekaj let, preden jih predstavi javnosti, saj, kot sam pravi, mora publika dobiti le najboljše. Tako je pred dnevi predstavila novo pesem Silikoni, v videoizdelku katere je oblečena v lateks, in z videospotom dokazala, da ostaja inovativna, kreativna pri ustvarjanju ter premikanju glasbenih meja. "Pesem Silikoni je posebna, drugačna, hkrati pa gre hitro v uho. Za videoupodobitev je bil zadolžen Petar Pašić, ki je moral prikazati, kako deluje tovarna, v kateri izdelujejo popolne ženske. Seveda jih morajo po tem, ko jih naredijo, tudi testirati, da vidijo, koliko so vzdržljive v vremenskih razmerah in glede na življenjske vplive," so nam sporočili iz Severinine promocije in dodali: "V vlogi šefinje tovarne se pojavi igralska legenda Seka Sabljić. Severina v spotu navdušuje v opravah iz lateksa, za potrebe snemanja pa si je celo pobarvala lase v rdečo. V pesmi se pevki pridruži tudi mlada in provokativna pevka Sajsi MC, ki svoje delo opravi odlično."

Lepotica Severina nam je povedala, da so se na snemanju spota neizmerno zabavali, čeprav so bile razmere zelo težke: "Ko smo snemali, je bilo zelo vroče, poleg tega pa sem bila oblečena v lateks, v katerem je bilo še bolj vroče. Ampak na koncu je bilo vse videti vrhunsko. S Seko in Sajsi smo večkrat jokale od smeha in snemanje spota za pesem Silikoni mi bo za vedno ostalo v zelo lepem spominu." Nov videospot v prvi vrsti predstavlja žensko, ne manjka pa niti vročih in zapeljivih oblin ter silikona. Nas pa je seveda tudi zanimalo, kakšne so izkušnje na področju lepotnih popravkov hrvaške glasbene dive, vendar lahko o tem le ugibamo, saj pevka do danes uradno še ni priznala nobenega.

Portoroški spektakel s Tonyjem Cetinskim

Severina se vedno temeljito pripravi na razprodane koncerte. Pevka našo obalo in turistično obarvani poletni Portorož obožuje, tako da 23. julija pod okriljem glavnega organizatorja Euterpe Events prihaja na centralno plažo v Portorož, kjer bosta po začetni glasbeni uverturi slovenskega didžeja Neya s hrvaškim pevcem Tonyjem Cetinskim pripravila nepozaben glasbeni spektakel pod zvezdami.

Ne bo zapela z Janom Plestenjakom

Največja hrvaška diva Severina in najbolj prodajan slovenski glasbenik Jan Plestenjak sta dva glasbena velikana, ki kljub številni odrski kilometrini še nikoli nista nastopila na skupnem koncertu. A kot kaže, jima usoda še ni naklonjena, saj bi morala skupaj nastopiti na koncertu poletja ta petek na Vrhniki, zdaj pa se to ne bo zgodilo. V ponedeljek zjutraj je Jan Plestenjak namreč presenetil z novico, da je moral na nujno operacijo slepiča, kar mu je rešilo življenje. "Po urgentni operaciji slepiča. Hvala dr. Severju in super ekipi UKC-ja. Žal ne a z vami na koncertih v Laškem in na Vrhniki. Moram počivati 14 dni. Tako se zgodi ... Spomnite se name, ko boste žurali pod odri - pogrešal vas bom. J," je zapisal pod sliko na svojem facebook profilu z bolniške postelje po operaciji. Čeprav sta se tako Jan kot Severina zelo veselila skupnega nastopa, je za oba na prvem mestu zdravje. Novico o Janovi operaciji je takoj izvedela tudi Severina, ki glasbeniku pošilja pozitivno energijo. "Nemudoma so me obvestili glede Janovega zdravja in da, žal, v petek ne bova nastopila skupaj. Verjamem, da bo za to še priložnost, zdaj je na prvem mestu seveda zdravje, zato Janu želim čimprejšnje okrevanje," je takoj po tem, ko je izvedela za Janovo operacijo, komentirala Severina, ki mu pošilja tople in srčne pozdrave v bolnišnico.

Napisal: Alojz Petrovčič
Fotografije: Marko Vulević, Zaklop, Story press, Facebook

Priporočamo