Seznam moških, ki Kevina Spaceya obtožujejo spolnega nadlegovanja, se daljša!

Seznam moških, ki Kevina Spaceya obtožujejo spolnega nadlegovanja, se daljša! (foto: profimedia) profimedia
1. 11. 2017

Prvi je bil igralec Anthony Rapp, ki je kot prvi za Buzzfeed povedal, da ga je Kevin Spacey spolno nadlegoval, ko je bil star komaj 14 let. Potem, ko se je Kevin za dogodek izpred več kot treh desetletij opravičil, se je s podobnimi obtožbami oglasilo še nekaj moških.

Med njimi so tudi igralec Robert Cavazos, filmar Tony Montana in britanski barman Daniel Beal.

Spacey se dogodka ne spomni

Anthony Rapp je bil star 14 let, ko je prišel na zabavo v Spaceyevo stanovanje. Takrat 26-letni Kevin naj bi ga ob neki priliki potisnil na posteljo in splezal nanj, a se je Anthonyju uspelo nekako izviti in pobegniti iz stanovanja.

Spacey se je pred dnevi za dogodek že opravičil, a tudi povedal, da se dogodka ne spomni, saj je bil takrat zelo verjetno pijan. »Če sem res storil, kar je povedal, mu dolgujem iskreno opravičilo za svoje pijano in nedostojno vedenje. Zelo mi je žal za slabe občutke, s katerimi je moral živeti vsa ta leta.«

Oglasili so se tudi drugi

Po Rappovem razkritju se je na Facebooku s podobno zgodbo oglasil tudi igralec Robert Cavazos. Zapisal je, da ga je v londonskem Old Vic teatru, kjer je bil Spacey umetniški vodja od leta 2004 do 2015, poskušal otipavati proti njegovi volji.

»Zanj je bilo to precej običajno početje, ko se je mudil v baru teatra. Grabil je po vsakem, ki mu je bil všeč. Jaz sem se mu uprl, vem pa, da si ga nekateri ljudje niso upali ustaviti.«

Spaceya je za nekaj podobnega obtožil tudi filmar Tony Montana. Za Radar je povedal, da sta s Spaceyem leta 2003 pila v nekem losangeleškem baru, ko ga je ta objel: »... potem mi je rekel, naj grem z njim in naj zapustim bar. Svojo roko je spustil na moje mednožje in zagrabil. Zagrabil je cel 'paket'.«

Velik je, kaj ne?

Tiho ne želi biti več niti britanski barman Daniel Beal iz West Sussex hotela, ki naj bi se mu med njegovo čik pavzo približal Spacey. Sedel naj bi k 19-letniku in mu razkazoval svoje premoženje z besedami: »Velik je, kaj ne?« in skušal njegove roke potisniti do njega. Ko se je Beal vrnil nazaj na delo, naj bi ga Spacey sledil. Vztrajal je, da mora vzeti njegovo darilo. Ponujal mu je švicarsko uro, ki je bila vredna 5000 funtov. »Mislil sem, da se heca, a je vzel uro in mi jo dal. Danes vem, da mi jo je ponujal zato, da bi bil tiho.«

Pri britanskem Independent so zapisali še, da se je javil še ne moški, ki pa želi ostati anonimen. Spacey naj bi ga kot najstnika vabil, da z njim preživi vikend v New Yorku. Spacey naj bi sprva govoril zgolj o svojem delu, nato pa naj bi postal z njim nežen na način, ki prvemu ni ugajal. Spacey naj bi ga tudi prosil, če bi spal z njim v isti postelji, a je anonimni pričevalec raje izbral spanje na kavču. »Ko sva šla spat, sem ga slišal jokati v postelji,« naj bi še povedal moški in dodal, da se je zbudil v Spaceyevem objemu, ne da bi se pred tem zgodilo kaj seksualnega.

Se je odprla Pandorina skrinjica?

Spacey še zdaleč ni edini veliki zvezdnik, ki so ga doletele obtožbe spolnega nadlegovanja izpred mnogo let.

Pred nekaj urami so se tuji mediji razpisali še na račun Dustina Hoffmana. V neljubo luč ga je postavila Anna Graham Hunter v nedavni kolumni za The Hollywood Reporter. V njej je za Dustina zapisala, da je bil kot seksualni predator, ki jo je kot 17-letno praktikantko leta 1985 nadlegoval z obscenimi komentarji in jo grabil za rit. Vsakič mu je za to primazala klofuto.

Danes 49-letna Anna je v kolumni še zapisala: "Vem, da se je takrat obnašal tako, ker je takrat to veljalo za utečen in običajen vzorec vedenja."

Dustin Hoffman se je Anni za te dogodke danes že javno opravičil z besedami: " Zelo spoštujem ženske in počutim se grozno, da sem jo morda postavil v nevzdržen položaj. Žal mi je. Ta dejanja ne zrcalijo zares tega, kar sem."

Priporočamo