Shailene Woodley: Igralka, ki bi jo George Clooney posvojil

Vloga v komični drami Potomci, v kateri ji je družbo delal veliki George Clooney, ji je prinesla nominacijo za zlati globus.  (foto: Profimedia) Profimedia
13. 8. 2015

Na sporedu slovenskih kinematografov je po novem tudi misteriozna drama Bela ptica v metežu, v kateri v glavni vlogi blesti Shailene Woodley. Gre za simpatično mladenko, ki je že večkrat dokazala svojo nadarjenost in na katero v prihodnje še kako lahko računamo.

Čeprav je Shailene Woodley širšemu občinstvu še razmeroma neznana igralka, ima že veliko oboževalcev, ki si sploh ne morejo več predstavljati kinematografskih platen brez nje.

Med njimi je tudi njena 11 let starejša in bolj znana kolegica Kristen Bell, ki ji je z zapisom na Twitterju namenila zelo lep kompliment:

"Ko bom velika, bi bila rada Shailene Woodley."

Zelo zgovorne besede ... Shailene Diann Woodley, ki se je šolski svetovalki Lori Victor in ravnatelju Lonnieju Woodleyju rodila 15. novembra 1991 v kalifornijskem mestu Simi Valley, je kot otroški model že pri štirih letih stala pred kamerami in snemala televizijske oglase.

Štiri leta pozneje je dobila manjšo vlogo v televizijski komični drami Replacing Dad, sledila sta angažmaja v serijah The District in Crossing Jordan. V prvi je nastopila v treh epizodah, v drugi pa v štirih.

Čeprav se je že kot desetletna deklica lahko pohvalila z uspešno kariero, pa igralstva sploh nima v krvi. Pravi, da se za to, da se je znašla v svetu šovbiznisa, lahko zahvali golemu naključju.

Po končani srednji šoli Simi Valley je namreč resno razmišljala o študiju psihologije in notranjega dizajna na univerzi v New Yorku.

V mesto, ki nikoli ne spi, se je tudi preselila, in to že pri 18 letih, ko se je prvič resno zaljubila in se za selitev odločila skupaj s fantom, s katerim pa se je pozneje razšla.

To, da se je že zelo zgodaj znašla v soju žarometov, pa ji ni udarilo v glavo, kar obetavna igralka dokazuje z naravnostjo, sproščenostjo in zdravim humorjem.

Morda se razlog za to, da je z obema nogama ostala na trdnih tleh, skriva v tem, da je Shay, kot jo kličejo njeni prijatelji, zelo zgodaj izkusila tudi tisto bolj grobo in neprijazno stran življenja.

Pri 15 letih so ji zdravniki namreč diagnosticirali skoliozo, ukrivljenost hrbtenice, zaradi katere je dobila plastično opornico, segajočo od prsnega koša do kolkov, katere funkcija je preprečevanje nadaljnjega ukrivljanja hrbtenice.

Da bi bila stvar še hujša, sta se v istem obdobju ločila njena starša. Na srečo pa sta Lori in Lonnie po ločitvi ohranila prijateljske odnose in družina, katere član je še njen mlajši brat Tanner, dopuste še vedno preživlja skupaj!

Tisto, kar Shailene najbolj ceni, pa je to, da se v družini Woodley vedno odkrito pogovarjajo prav o vseh stvareh. Verjetno je ravno zaradi tega v intervjujih vedno tako zelo iskrena in brez dlake na jeziku. Ko so jo nekoč vprašali, kdo je njen modni vzor, je brez zadržkov odgovorila:

"Menim, da je bila Pocahontas vedno videti očarljivo, ker je kazala okusno mero gole kože."

Ko gre za resnično življenje, pa se igralka navdušuje nad videzom kolegice Emme Watson, čeprav si sama ne upa nadeti oblačil, v kakršnih blesti zvezdnica filmov o malem čarodeju Harryju Potterju. Ob tem, da ji primernih priložnosti za 'kopiranje' Emminega izbranega modnega stila ne manjka.

Shailene je zahvaljujoč vlogi plahe Amy Juergens v seriji Skrivnostno življenje ameriške najstnice, v kateri je igrala med letoma 2008 in 2013, namreč čedalje bolj znana in priljubljena, posledično pa se tudi čedalje pogosteje pojavlja na različnih svečanih prireditvah.

Na eni izmed njih, Gracie Awards, je prav z vlogo v omenjeni seriji celo osvojila svojo prvo nagrado, in sicer Oustanding Female Rising Star, torej za najboljšo vzhajajočo zvezdnico.

Vse to se je dogajalo v obdobju, ko se je hotela potegovati za mesto na že omenjeni newyorški univerzi in si s študijem razširiti obzorja ter odpreti nove možnosti poklicnih poti, a usoda je poskrbela, da so se njene 'prizemljene' namere znašle na stranskem tiru.

Leta 2011 je namreč prišlo do velike prelomnice v njeni karieri, saj se ji je iz sveta serij uspelo prebiti v svet filmov.

Izjemno nadarjenost je lahko pokazala v komični drami Potomci, filmski verziji istoimenskega romana, v katerem je odlično upodobila Alexandro King, uporniško hčerko glavnega junaka Matta Kinga, ki ga je utelesil George Clooney.

Velikega hollywoodskega šarmerja je na snemanju očitno očarala, saj je v tistem obdobju ves navdušen izjavil, da bi - če bi se kdaj odločil za posvojitev - posvojil prav njo:

"Posvojil bi kolegico Shailene Woodley. Stara je 20 let, zelo je pametna in ima uspešno kariero, zato bi mi prav prišla kot podpora. Da, posvojil bi samo zelo uspešne ljudi."

Celotno zgodbo si lahko preberete na Cosmopolitan.si