Shakira zaradi težav z glasilkami odpovedala turnejo

Shakira zaradi težav z glasilkami odpovedala turnejo (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
29. 12. 2017

Kolumbijska pevka Shakira je zaradi težav z glasilkami odpovedala koncerte v sklopu svetovne turneje, ki bi se morala začeti v novembru in na kateri predstavlja svoj enajsti studijski izdelek El Dorado. Glasbenica upa, da se bo na evropske odre vrnila v juniju, na ameriške pa jeseni. To je sicer njena prva turneja po več kot šestih letih.

"Upala sem, da se bodo glasilke do januarja pozdravile, da bi lahko nadaljevala turnejo, a izkazalo se je, da potrebujem več časa za okrevanje," je 40-letna pevka zapisala na svoji spletni strani, ki je koncerte v Evropi sicer odpovedala že v novembru.

Shakira je po triletnem premoru - po albumu Shakira iz leta 2014 - svoj enajsti studijski izdelek El Dorado izdala konec maja. Na njem je 13 skladb, tako v angleščini kot v španščini, med njimi tudi pesem Chantaje, ki je bila lani decembra na prvem mestu uspešnic latino skladb ponudnika pretočne glasbe Spotify.

Glasbenica, ki ima z nogometašem Gerardom Piquejem dva otroka, Milana in Sasho, je svoj prvi album Magia izdala leta 1991 v španščini. Na angleško govorečem trgu je zaslovela s petim albumom Laundry Service in uspešnico Whenever, Wherever, ki ji je sledila še vrsta drugih, kot so Underneath Your Clothes, Don't Bother, Waka Waka (This Time for Africa) in Hips Don't Lie.

Velja za eno najuspešnejših latino pevk. Doslej je prodala okoli 100 milijonov albumov. Je prejemnica številnih nagrad, med njimi dveh grammyjev in osmih latino grammyjev. Je prva glasbenica iz Južne Amerike, ki je osvojila prvo mesto na lestvici singlov v ZDA. Leta 2014 jo je revija Forbes uvrstila na 58. mesto najbolj vplivnih žensk na svetu.

Priporočamo