Shakirin in Piquejev Babyshower doživel velik uspeh

Shakirin in Piquejev Babyshower doživel velik uspeh (foto: profimedia) profimedia
10. 4. 2015

UNICEF-ova ambasadorka dobre volje in svetovno znana glasbenica Shakira ter nogometni zvezdnik FC Barcelone FC Gerard Piqué sta navdušena nad uspehom spletne zabave, t.i. Babyshower, ki sta jo priredila ob prihodu drugorojenca. Njuni podporniki z vsega sveta so prispevali skoraj 150.000 ameriških dolarjev za UNICEF-ova Darila z navdihom – življenjsko pomembne pripomočke za pomoč najbolj ranljivim otrokom po svetu.

»Z Gerardom sva izjemno zadovoljna in vesela, da smo s pomočjo najinih podpornikov, ki so sodelovali v spletni zabavi, omogočili pomoč številnim ranljivim otrokom. Skupaj smo zagotovili 130.000 cepiv proti ošpicam in otroški paralizi ter posebno terapevtsko hrano za 15.000 podhranjenih otrok. Poleg tega je več kot 500 mamic po najinem vzoru organiziralo svoje spletne zabave ob rojstvu njihovih otrok ter tako prispevalo sredstva za UNICEF-ovo pomoč otrokom po svetu,« je dejala Shakira.

UNICEF je potrdil, da bodo Darila z navdihom - življenjsko pomembni pripomočki za ranljive otroke, ki so jih podporniki prispevali v spletni zabavi, omogočila zaščito pred boleznimi in podhranjenostjo več tisoč otrok ter jim zagotovila nujne življenjske potrebščine.

Približno 71.000 odmerkov cepiva proti otroški paralizi in 65.000 odmerkov cepiva proti ošpicam bo prispevalo k zaščiti otrok pred potencialno smrtonosnima boleznima. S prispevki podpornikov bo UNICEF zagotovil posebno terapevtsko hrano za zdravljenje podhranjenosti, hladilne torbe za prenos cepiv, pripomočke za babice ob porodu, s čimer bo prispeval k boljšemu življenju otrok. Podporniki so omogočili tudi nakup več sto odej, ki z ohranjanjem telesne temperature dokazano pripomorejo k preživetju novorojenčkov.

Omenjena darila bodo skupaj s pripomočki za vodo prispevala k zaščiti otrok pred različnimi boleznimi, zaradi katerih je v 2013 umrlo 6,3 milijona otrok.

»To je izjemno dobrodelno dejanje Shakire in Gerarda kot tudi tisočih posameznikov, ki so prispevali za pomoč najbolj ranljivim otrokom,« je dejala Shanelle Hall, vodja UNICEF-ove globalne oskrbe s humanitarno pomočjo, s sedežem v Kopenhagnu. »To je zagotovo Shakirina največja uspešnica in Gerardov najbolj spektakularni gol. Z omenjenimi darili bo UNICEF dosegel več deset tisoč otrok z življenjsko potrebnimi pripomočki.«

To je že druga tovrstna spletna zabava, t.i. Babyshower, slavnega para. Prvo sta priredila ob rojstvu svojega prvorojenca Milana pred dvema letoma in prispevala za pomoč najbolj ogroženim otrokom sveta. Druga tovrstna zabava je znova usmerjena v pomoč ranljivim otrokom, njen uspeh pa je že presegel prvo zabavo.

»Potrebno bo storiti še veliko,« je poudarila Shakira. »Naša želja je, da bi bodoče mamice organizirale svoje tovrstne zabave z dobrodelno noto, ki bi se ponavljale, vse dokler ne bosta vsaka mama in vsak novorojenček deležna življenjsko potrebnih pripomočkov za varen in zdrav začetek življenja.«

Vse, ki želite prispevati ali organizirati svoj Babyshower, vabimo, da obiščete: www.worldbabyshower.org.