Slaviša Stojanovič: “Ne odhajam zaradi denarja”

Vir: Story
1. 8. 2009

Nekdanji nogometaš in nogometni trener Slaviša Stojanovič s Srečkom Katancem avgusta odhaja v Združene arabske emirate, kjer bosta dve leti vodila njihovo reprezentanco.


Stojanovič pravi, da odločitev, ali sprejeti ponudbo, ni bila tako preprosta, kot je morda videti na prvi pogled.

“Odločil sem se predvsem zaradi priložnosti, ki mi jo tujina in taka vrsta dela v tem trenutku ponujata. Dovolj imam namigovanj, da odhajam zaradi denarja. Seveda, da bom nekaj zaslužil, to je popolnoma normalno, ampak moje glavno vodilo je priložnost, ki se mi je v tem trenutku ponudila,” odločno razlaga.

Poleg zasebnih razlogov, ki so oteževali odločitev, ga je v Sloveniji zadrževala tudi ponudba Olimpije, saj mu je ta klub zelo pri srcu. “V določenem trenutku moraš pač razmisliti, kaj je najbolj racionalno, pametno in zatreti določena neracionalna čustva. Prevečkrat sem se že odločil s srcem, ne pa z možgani.”

Stojanovič prvič odhaja v Dubaj, zato ima malo treme. “Njihova kultura je zelo specifična in se močno razlikuje od naše. Malo strahu v narekovajih je vsekakor prisotnega, saj ne vem natančno, v kaj se spuščam. Ampak pridno zbiram informacije in teoretično znanje. Kako bo to v praksi, bom pa še videl,” razlaga z nasmehom.

Pretiranega kulturnega šoka ne pričakuje, ker je že gostoval v državah s podobno kulturo. Poleg tega pa je Dubaj mesto, ki se nenehno približuje svetovnim in evropskim trendom.

Trener pravi, da je za uspeh v ZAE med njim in Katancem v prvi vrsti pomembno zaupanje, tako poslovno kot zasebno, saj bosta tam tako rekoč sama. Dobro se zaveda, da bo potrebno veliko dela, da se z ekipo ujamejo, saj prihaja v stik z drugačnimi vrednotami, kot smo jih vajeni tukaj. In da bosta morala s Katancem to do določene mere vključiti v svoje delo.

Potruditi se bosta morala, da bosta našla čim učinkovitejše metode dela in iz njih izvlekla najboljše. Obenem pa ne namerava odstopati od svojih vizij, saj so ga pripeljale že do številnih uspehov.

Glasbo in nogomet ima enako rad

Slaviša že od malih nog enako obožuje nogomet in igranje kitare. Zdaj mu je popolnoma jasno, zakaj se v mladih letih ni odločil za glasbeno kariero. Ko se je pred 15 leti odločal, kaj bi delal v življenju, je spoznal, da je skoraj nemogoče živeti od glasbe.

Sčasoma je tudi ugotovil, da je v nogometu boljši kot v glasbi. Zato svoje odločitve nikakor ne obžaluje. Pa tudi igranja kitare ni nikoli opustil, saj s fanti v svojem naselju skoraj vsak dan preigrava in tako poskrbi za reden odmerek glasbe.

Meta Kač

Nova Story že v prodaji

Story