Slavni Morgan Freeman obtožen spolnega nadlegovanja žensk!

Slavni Morgan Freeman obtožen spolnega nadlegovanja žensk! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
24. 5. 2018

Televizija CNN poroča, da 80-letni filmski igralec Morgan Freeman redno spolno nadleguje ženske okoli sebe, kar je za CNN priznalo osem domnevnih žrtev takšnega obnašanja in osem prič. Freeman poročanja televizije ne komentira.

Televizija CNN je začela preiskavo pred dobrim letom dni, ko je Freeman na enem od skupinskih intervjujev z novinarji noseči poročevalki CNN Chloe Melas povedal, da je "zelo zrela", in dodal, da si želi, da bi bil poleg, kar je posneto na kameri. Melasova je potem začela preiskavo in odkrila več žensk, ki so doživele podobno.

Produkcijska asistentka na snemanju filma Upokojitev v stilu leta 2015 je povedala, da jo je Freeman nenehno otipaval, komentiral njeno oblačenje, jo masiral in ji skušal dvigniti krilo. Z dviganjem krila je prenehal šele, ko mu je soigralec Alan Arkin dejal, naj neha in se primerno obnaša. V filmu je igral tudi Michael Cain, ki tako kot Arkin nima komentarja.

Podobno govorijo tudi druge ženske, ki so sodelovale s Freemanom in so se znašle po svoje. Okrog njega so se začele oblačiti v bolj ohlapna oblačila, ki niso poudarjala nobene telesne obline in potem je menda dal mir.

Morgan Freeman je leta 2004 dobil oskarja za stransko vlogo v filmu Punčka za milijon dolarjev, svet pa ga pozna tudi v odmevnih vlogah v filmih Kaznilnica odrešitve in Šofer gospodične Daisy.

Priporočamo