Sotekmovalci iz šova Gostilna združujejo svoje moči

25. 12. 2014

Šov Gostilna išče šefa se nadaljuje tudi po koncu oddaje, za kar bo poskrbel zmagovalec druge sezone Tomaž Škvarč Lisjak, ki je k sodelovanju povabil tudi novega zmagovalca Valeria Lutmana in njegovega sotekmovalca Edija Vižintina.

Glede na to, da si bo Tomaž letos za silvestrovo vzel prosto, bodo trije kuharji kulinarični večer, ki se bo dogajal v Tomaževi restavraciji Mark, organizirali 27. decembra. Goste bodo z vrhunsko hrano in kapljico razvajali od treh popoldne pa vse do polnoči. Jedilnika nam Tomaž ni želel izdati, saj bo eno od presenečenj za goste tudi to, da bodo ugibali, kdo je kaj pripravil, vsi trije pa se ne bodo sukali le v kuhinji, temveč si bodo vzeli čas za druženje z gosti.

Sicer pa imajo tako Valerio kot tudi preostali tekmovalci šova že polne roke dela, služb pa jim ni bilo treba iskati z mikroskopom. Valerio se je vrnil na svoje staro delovno mesto, v goriški casino Perla, le da danes tam ne dela kot navaden kuhar, temveč je glavni chef restavracije Mediterraneo. Tudi drugouvrščeni Marko Gorela se je vrnil v staro službo, v restavracijo enega izmed hotelov Life Class v Portorožu, prosti čas pa trenutno posveča vozniškemu izpitu. Čisto nova priložnost pa se je ponudila Koprčanu Almirju Begiču, ki bo vodil kulinarične večere v priljubljeni restavraciji Puccini. Almir obljublja, da bo čisto po primorsko zvest testeninam, a na višjem nivoju. Drugo pot pa bo ubral razočarani Anže Oblak, ki ga je to, da ga chef Bine Volčič ni izbral za finalista, zelo potrlo. Anže se menda odpravlja v Avstralijo, kjer ima prijatelje, tam pa namerava ostati dlje časa in si poiskati službo. Za Anžeta to ne bi bil prvi izziv v tujini, saj je kot kuhar že delal v Angliji. Med tekmovalci pa so tudi taki, ki so bodo posvetili lokalnemu turizmu. Damjan Božič si na primer želi obuditi zidaniški turizem v okolici rojstnega kraja Rake. In tako je tudi prav, da se železo kuje, dokler je še vroče. Upamo, da imajo zvezdniki šova Gostilna išče šefa dovolj talenta, sposobnosti in delavnosti, da ne bodo le kulinarične zvezde enodnevnice, temveč bo iz njihovih loncev, morda celo lastnih gostiln, še dolgo dišalo.