Spielberg in DiCaprio spet skupaj pri biografskem filmu o predsedniku Grantu

Spielberg in DiCaprio spet skupaj pri biografskem filmu o predsedniku Grantu (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
21. 5. 2018

Ameriški filmski režiser Steven Spielberg in igralec Leonardo DiCaprio, ki sta nazadnje sodelovala pri filmu Ujemi me, če me moreš pripravljata nov skupni projekt, tokrat biografsko dramo o nekdanjem ameriškem predsedniku Ulyssesu S. Grantu, poroča Hollywood Reporter.

Scenarij za film nastaja po knjigi Grant avtorja Rona Chernowa, avtorske pravice je odkupila DiCapriova producentska hiša.

Ulysses Simpson Grant je bil general zvezne vojske ZDA med ameriško državljansko vojno in 18. predsednik Združenih držav Amerike (1869-1877). V ameriško zgodovino se je vpisal kot general, ki je bil veliko bolj kot v Beli hiši uspešen na fronti.

Njegova predsedniška mandata so pretresali mnogi škandali, a je med drugim tudi zajezil Ku Klux Klan in sodil njegovim voditeljem.

Leta 1870 je sprejel 15. amandma k ameriški ustavi, ki narekuje, kdo sme voliti. Med mandatoma je ustanovil tudi ministrstvo za sodstvo, poštni urad, urad generalnega tožilstva in druge urade. Med njegovim predsedovanjem je bila v ZDA sprejeta še zvezna država Colorado. Po koncu drugega mandata je Grant dve leti potoval po svetu.

Igralska zasedba za film Grant še ni znana. Svoja projekta naj bi prej izpeljala tudi Spielberg in DiCaprio. Režiser se pripravlja na novo nadaljevanje filma Indiana Jones, DiCaprio pa bo sodeloval pri filmu Once Upon a Time in Hollywood Quentinom Tarantinom.

Priporočamo