Stave o prvorojenem otroku Meghan in princa Harryja naj bi navrgle pet milijonov funtov

Stave o prvorojenem otroku Meghan in princa Harryja naj bi navrgle pet milijonov funtov (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
27. 4. 2019

Na Otoku se tik pred težko pričakovanim rojstvom prvorojenca ali prvorojenke princa Harryja in njegove soproge Meghan vrstijo ugibanja in stave v zvezi z novorojenčkom. Glede na napovedi stavnic se bo britanski kraljevi družini v začetku maja pridružila rdečelasa deklica Diana, ki se bo rodila doma, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ker princ in njegova soproga o svojem naraščaju doslej nista izdala prav veliko, razen tega, da naj bi se rodil konec aprila ali v začetku maja, ugibanjem ni konca.

Britanci so dokaj prepričani, da se bo rodila deklica. Na to možnost jih je stavilo že toliko, da so stavniške hiše sredi aprila prenehale sprejemati stave o tem, saj domnevajo, da je nekdo izdal skrivnost o otrokovem spolu.

Glede imen kraljevega dojenčka največ Britancev, kar 60 odstotkov tistih, ki sodelujejo v stavah, pričakuje Diano, kakor je bilo ime Harryjevi pokojni materi. Pogosto pa stavijo tudi na imena Grace, Alice, Isabella, Victoria, Alexandrina in Elizabeth. Če se bo rodil deček, na stavnicah najvišje kotira Arthur, sledijo Charles, James, Edward in Alexander.

AFP še dodaja, da so stavnice pravilno napovedale imena vseh treh otrok Harryjevega brata, princa Williama - Georgea, Charlotte in Louisa.

Zelo veliko ljudi tudi stavi na to, da bo otrok rdečelas, tako kot princ Harry. Glede na stavnice bo novi član britanske kraljeve družine, ki bo sedmi v vrsti za prestol, prišel na svet prihodnji teden in se bo rodil doma.

Britanci za stave o kraljevem dojenčku v povprečju namenijo po štiri funte (4,65 evra), po pričakovanjih pa bo novi član britanskega dvora stavniški industriji prinesel okoli pet milijonov funtov (5,78 milijona evrov). 

Priporočamo