Stephen King se zaradi Trumpove zmage umika s Facebooka in Twitterja!

Stephen King se zaradi Trumpove zmage umika s Facebooka in Twitterja! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
15. 11. 2016

Priznani ameriški pisatelj Stephen King se je v nedeljo poslovil s svojega Facebook in Twitter profila. Umik s spletnih družbenih omrežij je napovedal kmalu po razglasitvi zmage Donalda Trumpa.

"V bližnji prihodnosti nič več priporočil glede knjig, politike ali smešnih fotografij psov. Zapiram se," je 69-letni pisateljski zvezdnik, ko gre za grozljivke in srhljivke, zapisal na volilni večer prejšnji teden, ko je postalo jasno, da bo zmagal Trump.

Trump medtem pospešeno kadrira!

Medtem pa Donald Trump že razburja z nekaterimi svojimi potezami, predvsem na področju kadrovanja na pomembne pozicije prihodnje vlade.Med drugim je zdaj že jasno, da je v svoj izvršni odbor tranzicijske ekipe povabil hči Ivanko, njenega moža Jareda Kushnerja ter sinova Erica in Donalda mlajšega. In ker Trump njihovemu mnenju zelo zaupa ter bi jih rad povprašal za mnenje o številnih vprašanjih, naj bi si želel celo, da bi njegovi otroci dobili dostop tudi do strogo zaupnih državnih skrivnosti. O tem zaenkrat še odloča vlada predsednika Baracka Obame.Amerika je razdvojena!

Po izvolitvi Trumpa po ZDA še naprej potekajo anti-Trump protesti, iz ZDA pa dnevno poročajo tudi o napadih Trumpovih privržencev na "drugačne". Tako se po šolah pojavljajo napisi "samo za bele" in "samo za črne", cerkve manjšin dobivajo nesramne rasistične grafite, muslimane in nezakonite priseljence pa je vsega skupaj odkrito strah.

STA, govori.se, foto: profimedia