Tadeja Ternar je dala dom slepemu ježku

Tadeja Ternar je dala dom slepemu ježku (foto: Revija Lea) Revija Lea
6. 12. 2014

Ježki so zelo koristne živali, kar je ugotovila tudi lepotica in podjetnica Tadeja Ternar. Pri njenem športnem centru T&T, ki ga ima v Radencih, si je nov dom našel prav poseben gost. Ježek, ki je delno slep.

Tadeja je že pred nekaj tedni čez dan večkrat slišala glasno sopenje. Sprva ni vedela, kaj bi to lahko bilo, a kmalu se je gost prikazal.

"Saj nekako vsi poznamo tisto vohanje ježka, a od doma se spomnim, da smo jih, če že, zaslišali ob večerih. Pri meni pa je bilo to sopihanje slišati čez dan," pove Tadeja in doda: "No, potem smo ugotovili, da imamo ježka. Ampak prav posebnega ježka. Namesto ponoči se on pri nas sprehaja podnevi. Ker sem bila radovedna, sem se pozanimala in ugotovila, da je naš ježek vrsta beloprsega ježa, ki je razširjen v vzhodni Evropi. Tudi zanje je značilno, da so aktivni ob mraku in ponoči, jeseni pa jih lahko srečamo tudi podnevi. Ježki so zelo koristni, saj se prehranjujejo z žuželkami, deževniki, polži, jedo pa tudi mlade miške, ptičja jajčka, gobe, koreninice. Mi pa mu te dni nastavljamo sadje. Verjetno si mora naš novi stanovalec pripraviti ozimnico, saj navadno zimo prespijo."

Značke: Tadeja Ternar