Teja Perjet In Jani Jugovic (Gostilna): Nov družinski član!

Teja Perjet In Jani Jugovic (Gostilna): Nov družinski član! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
29. 8. 2016

Teja in Jani imata polne roke dela z dojenčico Sio, ki je dopolnila 11 mesecev. A kljub temu sta se odločila, da bosta v svojem domku pozdravila še enega člana družine. Že en mesec jim družbo dela majhna mucka, ki jo je Jani kupil svoji ljubi hčerkici.

Uspešni kuhar ima zelo rad živali in že kot otrok je domov prinesel različne živalce. In tako je bilo tudi z mucko, ki pa ni čisto navadna mačka, je namreč pasemska maine coon. "Ko jo je Sia videla, je takoj začela govoriti 'ja, ja, ja, ja'. In tako je naša mucka dobila ime Jaja," nam v smehu zaupa vedno zgovorna Teja.

Malo kosmato kepico obožujejo prav vsi, na čelu z Janijevim sinom Tajom. "Je res prisrčna in pridna, hkrati pa prava mala lumpa. S Sio sta že pravi partnerici v zločinu. Vse počneta skupaj, Jaja tudi počiva s Sio. Zanimivo je, kako Jaja pusti, da Sia z njo počne, kar se ji zahoče," pove Teja in doda, da se je dojenčica že naučila tudi nežnega božanja.

Ponavadi je tako, da skrb za domačega ljubljenčka pade na mamo, ki ima tako še eno dodatno nalogo več. A v družini Jugovic-Perjet ni tako. "Oba z Janijem skrbiva zanjo, moram ga pohvaliti, da je res priden. Prav tako je pridna mucka, ki je že navajena na stranišče, tako da nimava veliko dela," pove Teja, ki pa ostaja skrivnostna ob vprašanju, koliko je Jani odštel za mucko. "Vem samo to, da jo je kupil v Sloveniji in da ni bila draga. Rekel pa je, da za Sio ni nič predrago," pove Teja. Sicer pa smo mi preverili, koliko je treba odšteti za takšno mačko. Na spletu se za mačke maine coon cene gibljejo od 200 pa vse do 700 evrov.

Tekst: Barbara Majič
Foto: osebni arhiv