Tilda Swinton doma sploh nima televizije

Edini zlati kipec si je leta 2008 priborila oskarja v kategoriji najboljše igralke v stranski vlogi. (foto: Profimedia, Getty Images) Profimedia, Getty Images
4. 3. 2016

Tilda Swinton, ki jo v kinih lahko gledamo v komediji Ave, Cezar!, je po videzu, značaju, načinu razmišljanja in še marsičem svetlobna leta oddaljena od klišejske predstave o tipični hollywoodski zvezdnici. 

Ameriški igralec in filmski ustvarjalec Wes Anderson spada med njene dobre prijatelje.
V 18 let mlajšega umetnika Sandra Koppa se je zaljubila leta 2004.

Večno izžarevanje neke že kar nezemeljske avre in markantne fizične značilnosti, med katerimi najbolj izstopajo skoraj prozoren ten in prodorne zelene oči, so zaznamovali njeno kariero in poskrbeli, da je postala svojevrsten estetski fenomen filmskega sveta.

Tilda svoje posebnosti v celoti sprejema in rada poudarja, da pravzaprav nikoli ni povsem razumela, kaj pomeni, da je drugačna: "Drugačna od česa?"

Morda je prav to, da so jo zaradi androgenega videza vse življenje zamenjevali za moškega, spodbudilo njeno zanimanje za spol, način, na katerega identificiramo sebe, in način, na katerega se prilagajo tujim pričakovanjem o lastni identiteti.

Čeprav je vrhunska igralka in zvezdnica svetovnega kova, se v zasebnem življenju drži daleč stran od hollywoodskega glamurja in večino časa preživi na Škotskem, kjer sploh nima televizije.

"Živim v delu Škotske, kjer se ljudje več pogovarjajo o težavah z ušmi kot o novostih iz sveta filma," je nekoč izjavila Tilda, ki s svojim partnerjem, kar 18 let mlajšim nemško-novozelandskim umetnikom Sandrom Koppom in 18-letnima dvojčkoma Honor in Xavierjem, katerih oče je škotski dramaturg in umetnik John Byrne, najraje uživa v naravi.

Preberite več na Cosmopolitan.si

Značke: Tilda Swinton