Tina Semolič: "Odhajam v Milano, postala bom zvezda!"

18. 9. 2009 | Vir: Story
Deli

Prave sanje živimo le enkrat. Tina Semolič jih živi ta trenutek. Ob izidu naše edicije je že v Milanu, kjer pridno vadi za vlogo italijanske 'schedine' (plesalke, op. p.) v eni najbolj popularnih športnih oddaj Quelli che il calcio, ki jo vodi velika italijanska zvezdnica Simona Ventura.

Story: Čez noč so se vam uresničile sanje. Odhajate v tujino, kjer vas čaka odličen posel. Kako je sploh prišlo do tega trenutka?

Že od malih nog sem vedno gledala italijanske programe in oddaje, ker mi je bil všeč njihov koncept in sproščenost. Ko sem spremljala njihove kastinge, sem si želela, da bi nekoč tudi sama prišla na kakšnega izmed njih. Lani me je tako sestra nagovorila, naj se prijavim na eno najbolj znanih italijanskih agencij. Res sem se prijavila in ni bilo nobenega odziva. Pred dobrim mesecem pa sem prejela elektronsko sporočilo z vabilom na kasting za italijansko 'schedino' v oddaji zvezdnice Simone Ventura, ki sem se ga seveda udeležila.

Story: Ste imeli kaj treme?

Treme ni bilo. Ko sem stopila pred ekipo, ki je izbirala, so presenetljivo zelo pohvalili moj glas. Na prvem izboru je bilo okoli 200 deklet. Zavedala sem se, da nekih realnih možnosti nimam. Sem pa imela zelo dober občutek. In ta me ni varal, saj so me teden dni kasneje poklicali s televizije RAI in dejali, da sem uvrščena v ožji izbor. Pot me je znova vodila v Milano. Po treh dneh prijateljičine dekliščine si lahko predstavljate, kako sveža sem bila za kasting. (smeh)

Story: Na koncu ste bili izbrani med deset 'schedin' (glavne plesalke, op. p.) za nogometno oddajo Quelli che il calcio. Kakšen je bil vaš prvi odziv?

Srce se mi je ustavilo. Bila sem v totalnem šoku. Morda se vse skupaj sliši kot nič takega, a tisti, ki poznajo italijanske oddaje in vse okoli njih, točno vedo, kaj pomeni, če ti uspe priti na enega najbolj gledanih programov. Večina 'schedin' je danes uspešnih na številnih področjih.

Story: Kakšne prednosti boste kot 'schedina' imeli v oddaji?

Vloga 'schedine' je res dobra odskočna deska za naprej, vse samo zato, ker si res opažen. Veliko se pojavljaš tudi v medijih. Za seboj imam zelo dobro agencijo Lele Mora, pod katero so ali so bile tudi Simona Ventura, Luisa Corna, Aida Yespica, Valeria Marini … Včeraj sem spoznala velikega šefa agencije Daria Mora Leleja, ki mi je dal vedeti, da bomo skupaj dobro sodelovali.

Story: Televizijski kastingi so v Italiji precej drugačni. Kolikor vem, že pri uvrstitvi na sam kasting veljajo precej stroga merila?

Ponavadi gre za izbor znanih obrazov, predvsem fina­listke miss Italije, manekenke, pa plesalke iz znanega italijanskega resničnostnega šova Amici, ki ga vodi vsem dobro poznana Maria De Filippi. Na našem kastingu je imela končno besedo voditeljica oddaje Quelli che il calcio in velika italijanska zvezdnica Simona Ventura, ki je z menoj tudi pokramljala. Dejala je, da imam zelo dobro energijo in hkrati dodala, da se že nekaj časa odpravlja v našo deželo, saj je slišala, da je pri nas zelo lepo.

Story: Življenje se vam je praktično obrnilo na glavo. Čez noč puščate vse in odhajate v Milano. Se že zavedate tega?

Ne vem, če se tega zavedam. (smeh)  Vam sporočim po nekaj dneh bivanja v Milanu. Ta trenutek urejam vse potrebno za odhod v tujino - od papirjev do lastne prtljage. Obenem tik pred realizacijo puščam s svojo službo tudi projekt Mesec oblikovanja, od katerega sem se veliko naučila.

Story: In še tik pred zaključkom diplome ste. Boste tudi to pustili za seboj?

Nikakor. Čaka me le še nekaj popravkov, kar bom poskušala narediti takoj, ko pridem v Milano. Upam, da potem še ta mesec pridem nazaj domov zgolj na zago­vor.

Story: Kako je na vaš odhod odreagirala družina?

Vsi so presrečni, predvsem sestra pa je žalostna in potrta, saj sva res navezani ena na drugo.

Story: O svojem fantu v medijih neradi razglabljate. Pa vseeno. Kako je on sprejel vašo nenadno odločitev?

Fant me podpira. Ni mogel verjeti, kar se mi je zgodilo. Zares je vesel zame.

Story: Vas skrbi, kako bo funkcioniralo razmerje na daljavo?

Čisto nič. Pri tem ne bo nobene ovire. Verjemite mi, da bo vse funkcioniralo, kot mora.

Story: Kako je z bivanjem v največji evropski modni prestolnici? Ste že našli ust­rezno stanovanje?

Kje pa. Vse se je zgodilo na hitro, tako da sem angažirala vse, ki imajo poznanstva v Italiji. Mama mi je začasno uredila sobo pri eni od Slovenk, ki tam študira, čim prej pa bom poskušala dobiti kakšno stanovanje. Če ne bo šlo drugače, bom šla za kratek čas tudi v hotel.

Story: Vas je kaj strah pred privajanjem na novo okolje?

V Milanu sem bila dvakrat. London je prvo mesto, kjer bi živela, takoj za njim je Milano. Vem, da ne bo lahko, ampak sem človek, ki se hitro vpelje. Tam je tudi kar nekaj Slovenk, tako da mi ne bo dolgčas. (smeh)

Story: Dejstvo je, da boste spoznali tudi blišč italijanskega nočnega dogajanja?!

Le kdo si ne bi želel spoznati družabnega dogajanja izven slovenske scene. Veseli me dejstvo, da bom v kratkem že v okviru svoje agencije spoznala nekate­ra velika zvezdniška imena s področja šovbiznisa v Italiji.

Story: Se morda bojite morebitnega neuspeha?

Ne. Sama vem, da bom dala vse od sebe, želim si pokazati tisto, kar znam. Vse drugo bo seveda odvisno od drugih.

Pred in po Big Brotherju: Danes je bolj zaželena

“V resničnostni šov Big Brother sem šla zaradi nove izkušnje, nisem si niti predstavljala, da bo vse skupaj tako velik medijski bum. Čez noč sem potem postala prepoznaven obraz. Zanimivo je, da sem pred nastopom v resničnostnem šovu hodila na nešteto kastingov, pa me skorajda nikjer niso vzeli oziroma nisem prišla do končne vloge. Po šovu je bila zgodba s kastingi povsem drugačna.”

Čaka jo še en izpit

“Izbrali so me izmed 200 deklet, zdaj nas bo deset vsako nedeljo v živo nastopalo v nogometni oddaji Quelli che il calcio, kjer bo prisotna tudi ekipa, ki bo po petih oziroma šestih oddajah izločila še štiri dekleta, preostalih šest bo opravljalo svojo vlogo najmanj do junija 2010. Zadnjo besedo bo imela seveda voditeljica Simona Ventura. A me to ne skrbi, ker sem zelo samozavestna in vem, da mi bo uspelo. Že zdaj je to zame velik uspeh.”

Domen Mavrič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord