Tom Cruise zaradi Suri zapušča scientologijo!

Ker je star 50 let in ker je njegov oče prav pri 50 letih umrl za rakom, Tom zadnje čase sanja, da umira za to zahrbtno boleznijo.  (foto: Shutterstock) Shutterstock
3. 7. 2015

Vsi večji rumeni mediji po svetu poročajo, da je Toma Cruisa končno srečala pamet in da vendarle zapušča scientološko cerkev.

Tehtnico je očitno prevesila njegova 9-letna hči Suri, s katero je moral po navodilih cerkve prekiniti skoraj vse stike. A ker kri ni voda, Tom tega očitno ne zmore. Želi si biti del življenja odraščajoče hčere.

Tom Cruise je član scientološke cerkve že od leta 1980, nauke slednje pa je večkrat zagovarjal tudi v javnosti.

V kolikor bi želeli bolje razumeti, zakaj je bilo Tomu tako težko zapustiti scientologijo, si ob priliki oglejte letošnji zares odličen in odmeven dokumentarni film Going Clear: Scientology and the Prison of Belief producenta Alexa Gibneyja, ki govori prav o scientološki cerkvi in slavnih ljudeh, ki so pripadniki te religije, kar je seveda zelo delikatna tema. Film Going Clear: Scientology and the Prison of Belief je nastal po knjigi Pulitzerjevega nagrajenca Lawrencea Wrighta, prikazuje pa vodstvo cerkve, ki je med drugim zastraševalo hollywoodskega megazvezdnika Toma Cruisea in ga napeljalo, da se je ločil od stanovske kolegice Nicole Kidman.