Tony Cetinski: "Darila niso v ospredju!"

Tony Cetinski: "Darila niso v ospredju!" (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Story
22. 12. 2017

Praznična mrzlica je zajela tudi številne glasbenike, popolnoma upreti pa se ji ne more niti hrvaški glasbenik Tony Cetinski, ki se je pred časom preselil v rojstno Istro. Tudi tam se mesta že bleščijo v soju prazničnih luči, glasbenik, ki je 18. decembra nastopil na Gospodarskem razstavišču, pa je prepričan, da bi v tem času malo manj pozornosti morali posvečati darilom in se bolj osredotočiti na tisto, kar je v resnici pomembno.

December je sicer pri glasbenikih pogosto najbolj delaven mesec, in tako bo tudi letos, ko se bo v prestolnici zvrstila peščica uspešnih glasbenikov. Med njimi bo priljubljeni Tony Cetinski, ki je 18. decembra ogrel mrzlo ozračje z nastopom na Gospodarskem razstavišču, že nekaj dni zatem pa se bo v krogu bližnjih veselil božiča.

"Pred tem pomembnim praznikom se počutim blagoslovljeno in srečno, zavedam se, da se v tem mesecu tudi nekoliko več je, zato preventivno malce več telovadim," z nasmehom na ustnicah pove Tony, ki je sicer že iz otroških let ohranil lepe spomine na praznične dni. Takrat je pomagal krasiti smrečico, najbolj pa so mu v spominu ostala darila.

"Ob tem se spomnim na tiste lepše čase. Mislim, da so danes ljudje vse preveč osredotočeni na materialna darila," je prepričan glasbenik, ki je s sorodniki rad prepeval božične pesmi in sodeloval pri peki slaščic: "Darila pri nas sicer nikoli niso bila v ospredju. Bolj je bilo pomembno druženje, saj se je ob tej priložnosti na kupu znašla celotna družina, pa tudi molitve."

Prav zato tudi danes ni vajen kupovati dragih daril, s katerimi bi razveselil najbližje, temveč jim rajši podari svoj čas ali pesem, saj verjame, da so darila zgolj majhna pozornost v celotnem prazničnem vzdušju. In kaj je sam napisal v pismo dobrim možem? "Imam bolj skromne želje. Rad bi bil zdrav, rad bi živel v ljubezni in miru, skupaj s svojimi najdražjimi. Drugo bomo že," nam je zaupal Tony, ki bo tudi letos božični večer pričakal ob kaminu, v objemu smeha in veselja, tudi s svojo drago ženo Dubravko. Prav ona bo namreč prevzela glavno mesto v kuhinji, kamor moški skorajda nimajo vstopa: "Mi poskušamo pomagati, vendar samo malo. Žene nam ne dovolijo. One so glavne v kuhinji."

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: Igor Zaplatil, Zaklop

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story51/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 51/2017

Story 51/2017, od 14. 12. 2017