Tony Cetinski: Hrvat s slovenskimi koreninami

Tony Cetinski: Hrvat s slovenskimi koreninami (foto: Denis Pakič) Denis Pakič
Vir: Nova
10. 9. 2016

V ljubljanske Križanke prihaja romantik z juga, hrvaški pevec Tony Cetinski. Nekateri mu pravijo kar balzam za žensko dušo, saj s svojimi melodijami poboža naše čute in prostor ovije v prav posebno atmosfero. Tokrat nam je zaupal, kaj si misli o Slovencih in kako dobro se znajde v kuhinji. Ste vedele, da ima pevec celo slovenske korenine?

S številnimi svetovno znanimi imeni, vse od tenorista Joseja Carrerasa do pop ikone Michaela Boltona. Katera sodelovanja so vam ostala v najlepšem spominu?

Uf, veliko jih je bilo. Rad se spomnim prav vseh, saj je vsak name naredil velik vtis, a morda sem najpogosteje v stiku z Michaelom Boltonom. Če pa bi že moral izpostaviti le enega, bi bil to Toše, saj se nanj zelo pogosto spomnim. On je z menoj prav vsak dan!

Sodelovali pa ste tudi s slovenskim filharmoničnim orkestrom. Kakšni so bili vaši vtisi? Kako je sodelovati s Slovenci?

Resnično bi jih rad pohvalil! Orkester sestavljajo sami fantastični glasbeniki, odličen pa je tudi njihov vodja. Sodeloval sem tudi s Simfoničnim orkestrom RTV Ljubljana, saj smo snemali cel album klasik, ki sem ga sproduciral v sodelovanju z gospodom Cameroonom. Album nosi naslov Da Capo. V njem se predstavi popolnoma drugačen Tony. (smeh) Snemali pa smo ga kar v živo v Cankarjevem domu.

Kakšno pa je po vašem mnenju slovensko občinstvo? Kaj vam je pri nas najbolj všeč?

Rad imam svoje oboževalce tako po Sloveniji kot tudi po preostalih delih sveta. So spontani, romantični in z menoj nadvse glasno prepevajo že več kot 25 let. Tukaj pri vas se vedno počutim kot doma, saj vlada domača atmosfera, poleg tega ste tudi zelo gostoljubni.

Ste obiskali katere slovenske znamenitosti? Preizkusili slovensko kulinariko?

Ja, kot fantek sem poskusil skoraj vse slovenske jedi, saj je bil moj dedek Vide po poreklu Slovenec. Z bratrancem Mirom Cetinskim sva se v preteklosti pogosto odpravila na najboljši žar in 'grahce na tavce', znamenito makedonsko jed, v restavracijo Pod Krožnikom v Ljubljani. Čeprav to niso ravno slovenske specialitete. Smo pa doma pogosto okušali prave slovenske specialitete.

Kako dobro pa se sami znajdete v kuhinji?

Nerad sem v kuhinji, zato tam preživim kar se da malo časa. Za moj želodec in lakoto z odličnimi jedmi poskrbita tašča in moja žena, ki sta najboljši kuharici na svetu. Slavonki sta, kaj hočeš.

Ste velik romantik, saj je ljubezen zelo pogosto omenjena tudi v vaših besedilih. Pa verjamete, da gre ljubezen skozi želodec?

Seveda! Ljubezen gre skozi želode,c ampak srce je kljub temu najpomembnejše.

Tony podarja 10 vstopnic

Velik romantik verjame, da je srečo mogoče najti le v dvoje. "Nobena osamljena oseba ni srečna. Vsekakor pa bo na koncertu poskrbljeno tudi za te. Ti so namreč na mojih nastopih najglasnejši v petju najbolj romantičnih pesmi," je prepričan Tony, ki je že nekaj let srečno poročen s svojo Dubravko. Par je svojo ljubezen zapečatil kar na treh porokah, v Las Vegasu, v krogu domačih v Vinkovcih in v družbi prijateljev v Zagrebu. Na Tonyjevem koncertu pa boste lahko uživali tudi vi, saj pripravljamo nagradno igro za vse ljubitelje romantičnih balad in odlične glasbe.

Pišite nam na naslov nova@adriamedia.si in prav vi lahko postanete eden izmed desetih srečnežev, ki bodo prejeli vstopnico za koncert v Križankah 9. septembra.

Besedilo: Nika Arsovski

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri