Trump pozval k molitvi za Schwarzeneggerja in gledanost, Schwarzi pa mu ni ostal dolžan!

Trump pozval k molitvi za Schwarzeneggerja in gledanost, Schwarzi pa mu ni ostal dolžan! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
2. 2. 2017

Ameriški predsednik Donald Trump je na nacionalnem molitvenem zajtrku, na katerem so bili zbrani politiki in verske vodje iz več držav, predlagal, da naj skupaj molijo za igralca Arnolda Schwarzeneggerja in dvig gledanosti njegove oddaje Zvezdniški vajenec. Neresen predlog je na družabnih omrežjih takoj dvignil veliko prahu.

Naj spomnimo, da je Trump, ki je včasih sam vodil to oddajo, že v začetku januarja napadel nekdanjega guvernerja Kalifornije Schwarzeneggerja. Tudi takrat ga je kritiziral na račun gledanosti oddaje, ki naj bi bila precej slabša v primerjavi z njegovo.

"Rad bi samo molil za Arnolda, če lahko, za te ratinge," se je Trump pošalil na zajtrku. Na zajtrku ga je sicer predstavil producent oddaje Mark Burnett.

Schwarzenegger se je hitro odzval preko Twitterja, kjer je objavil video s sporočilom. "Živijo Donald. Imam super idejo. Zakaj ne zamenjava služb? Ti prevzameš televizijo, ker si tak strokovnjak za ratinge. In jaz prevzamem tvojo službo, zato da bodo ljudje lahko spet mirno spali," je dejal.

Današnji Trumpov nagovor na zajtrku je bil sicer zelo nenavaden, čeprav se je šalil, ocenjuje ameriška televizija CNN. Ko je s svojim govorom zaključil glavni govorec kaplan Barry Black, je Trump šaljivo nadaljeval. "Ne vem kaplan, če je to imenovana pozicija? Je to pozicija, ki se jo imenuje? Ne vem, če ste demokrat ali republikanec, ampak vas bom imenoval še za eno leto. K vragu s tem," je dejal. Za veliko ljudi, ki so se zbrali na "molitvenem" zajtrku, je "k vragu" seveda kletvica.

Na nacionalnem molitvenem zajtrku, ki tradicionalno poteka prvi četrtek v februarju, se zberejo politiki in verske vodje iz okoli 70 držav. Prvič so ga organizirali leta 1953 z namenom, da se za isto mizo usedejo in molijo politične vodje z različnimi stališči in verske vodje.