11 zvezdniških dvojic, ki se ne prenesejo

1. 5. 2021
Deli
11 zvezdniških dvojic, ki se ne prenesejo (foto: profimedia)
profimedia

Med lastnosti človeškega značaja spadajo tudi dlakocepstvo, pretirana zamerljivost in drobnjakarstvo, ki niso najbolj zaželene osebnostne poteze.

Marsikdo je bržčas pomislil, da so te značilnosti »rezervirane« zgolj za »navadne« ljudi in da so s slavo obdani zvezdniki s polnimi žepi denarja imuni na te napake. Kaj še, slavne osebe se obnašajo enako, le da se spravljajo na druge slavne ljudi. Nekateri se celo na smrt sovražijo in se ne morejo niti videti.

Na primer …

Robert Shaw in Richard Dreyfuss

Skupaj sta igrala v uspešnici Žrelo in medtem, ko je na filmu vse teklo po predvidenem scenariju, se je na drugi strani kamere kresalo. Spor se je začel, ko je Shaw potožil, da preveč pije in da bi se rad rešil alkohola, Dreyfuss pa se je odzval tako, da je njegov kozarec zabrisal skozi okno. Shaw mu je to tako zameril, da se je spravil nanj ter se do konca snemanja z njim nenehno prepiral, ga psoval in mu celo grozil.

William Shatner in Leonard Nimoy

Glavna lika Zvezdnih stez sta se obnašala kot pes in mačka. Shatner je celo Nimoyu nenehno kradel kolo. Jabolko spora je bila Shatnerjeva zahteva, da bi Spockovi najbolj bistri in duhovitei stavki morali pripadati kapitanu Kirku. Napetost se je stopnjevala in ni ponehala do konca serije. Pozneje sta menda igralca zakopala bojno sekiro in se pobotala.

Bette Davis in Joan Crawford

Njun spor se je vlekel skozi celotno kariero. Povod je bilo prepričanje Davisove, da si je Crawfordova utrla pot do vrhu skozi postelje, za nameček je prezirala, kako so se novinarji zanjo zanimali in povzdigovali njeno družabno življenje. Ko se je Joan skušala spoprijateljiti s poklicno kolegico, ji je Bette vrnila poslana darila s pripisom, naj neha s to »lezbično uverturo«.

David Duchovny in Gillian Anderson

Zvezdnika serije Dosjeji X sta se prezirala. Duchovny je vzrok za slabo razmerje s soigralko pripisal noremu snemalnemu urniku in bizarnim lokacijam. Več let sta bevskala eden na drugega, danes pa pravita, da sta razčistila nekdanje zamere in zakrpala porušen odnos.

Eric in Julia Roberts

Brat in sestra sta šla vsak po svoji poti po Ericovi ločitvi. Eric je imel za sabo grdo preteklost, povezano z nasiljem in zlorabo. Bližnji, ki ju poznajo, trdijo, da se je spor med njima začel, ko je v procesu za skrbništvo Ericove hčere Eme, Julia stopila na stran bratove bivše žene.

Kid Rock in Tommy Lee

Nestrpnost med njima bi lahko pripisali dolgoletnemu rivalstvu. Oba sta bila poročena s Pamelo Anderson, kar je bržkone prispevalo k njunemu sovražnemu odnosu. Za vrhunec spora je poskrbel Lee, ko je telefoniral Rocku in ga ozmerjal s kupom dreka. Ob prvem srečanju iz oči v oči na podelitvi glasbenih nagrad se je Rocku zato zdelo primerno, da zapojejo pesti.

Pete Sampras in Andre Agassi

Na teniškem igrišču sta bila jezna, odločna in sovražna tekmeca, kar sta prenesla tudi v nešportno sfero. Spori med njima so se vlekli do konca Samprasove kariere, a niso nikoli ugasnili. Njune poti so se leta 2010 znova prekrižale na dobrodelnem turnirju dvojic, ko je njuno sovraštvo doseglo vrhunec. Na igrišču sta se zmerjala in se norčevala drug iz drugega, kar so gledalci lahko poslušali prek vključenih mikrofonov, istočasno pa sta si z žogico merila v glavo.

Nicky Minaj in Remy

Prerekata se že dobro desetletje, kar sta prenesli v besedila pesmi, s katerimi se posmehujeta in norčujeta ena iz druge. Spor naj bi se začel leta 2007, ko je Nicky v eni od svojih raperskih pesmi zapela o »psici s krono«. V tistem obdobju si je Remy pridobila sloves kraljice rapa v New Yorku in od takrat naprej si nenehno izmenjujeta kritiko.

Axl Rose in Slash

Bodeta se že 20 let. Rose pravi, da je Slash rakava tvorba, ki so jo na srečo odstranili iz skupine. Na koncertih je celo prepovedal majice s kitaristovoo podobo. Slash pa je opisal Axla kot nasilnega diktatorja, ki rešuje vse probleme na agresiven in sovražen način ter terja vse pravice imena skupine Guns 'N Roses zase.

Tony Curtis in Marilyn Monroe

Na platno sta prenesla čutnost, sicer pa Curtis ni premogel lepe besede za legendarno seks bombo. Med ustvarjanjem filma Nekateri so za vroče so menda Marilyinine muhe spremenile snemanje v pekel, v katerem so se cvrli tako igralci kot filmski delavci. Curtis ni maral delati z njo, na vprašanje kako so mu bile všeč romantične scene na snemanju, pa je nič kaj galantno odgovoril, da je bilo poljubljanje z njo enako, kot če bi poljubljal Hitlerja.

Elton John in Madonna

Elton John se ne more upreti, da ne bi zinil kakšno pikro na Madonnin račun. Razlog je Lady Gaga. Madonna je ne mara in trdi, da pesem Born This Way zveni kot kraja njene Express Yourself. Elton Madonno hudo osira javno in nekoč je celo rekel, da bi jo morali na turnejah ustreliti zaradi izjemno slabe sinhronizacije ustnic s posnetkom v ozadju.

Vir: Cracked