14 mesecev po nesreči vložili obtožnico proti Tonyju Cetinskemu

Tony Cetinski (foto: Goran Antley) Goran Antley
9. 1. 2019

Se še spomnite nesreče, ki se je zgodila pred 14 meseci in v kateri je Tony Cetinski zapeljal čez moškega, ki je ležal na cesti? Zdaj je pristojno tožilstvo vložilo obtožnico proti hrvaškemu pevcu, poroča portal 24sata.

Kot je sporočilo puljsko občinsko državno tožilstvo (a brez navedbe imena), je obtoženi 3. novembra 2017 okrog 13.55 upravljal z osebnim vozilom po Pusti ulici v Rovinju iz smeri severovzhoda prodi jugozahodu, kar je v nasprotju z določili Zakona o varnosti v prometu na cestah.

Obtožnica ga bremeni, da je z vozilom zapeljal v ovinek, ne da bi se predhodno prepričal, ali lahko to naredi na varen način za druge udeležence v prometu. Prav tako ga bremeni, da hitrosti vozila ni prilagodil razmeram in stanju ceste, vidljivosti, preglednosti in stanju vozila, tako da bi to lahko pravočasno ustavilo pred vsako prepreko. Nadalje se ga bremeni, da ni bil pozoren na pešca, ki je ležal na Pusti ulici, temveč je z vozilom zapeljal čez njega. Ta je ležal na hrbtu, bil je v akutnem alkoholiziranem stanju in je umrl na kraju dogodka.

Po poročanju Glasa Istre je preiskava trajala dolgo, predvsem zaradi tega, ker se ni vedelo, ali je moški nastradal medtem ko je hodil, sedel ali ležal na cesti ter zaradi tega, ali je bil v alkoholiziranem stanju ali ne. Cetinski je izjavil, da ni vozil hitro, saj je po tej ulici zaradi njene širine to praktično nemogoče. Prav tako je po nesreči dejal, da se počuti grozno in da se mu bo ta prizor za celo življenje vtisnil v spomin.

Priporočamo