Četrt stoletja po tragični smrti njuna ljubezenska zgodba še vedno odmeva v javnosti, šlo je za ta sanjski par

18. 5. 2024
Deli
Carolyn Bessette-Kennedy in John Kennedy mlajši (foto: Profimedia)
Profimedia

25 let po tragični nesreči, v kateri je umrla v padcu zasebnega letala, ki ga je pilotiral njen mož, življenje Carolyn Bessette-Kennedy še vedno fascinira ameriško in svetovno javnost.

Ob 25. obletnici smrti odvetnika Johna F. Kennedyja Jr., sina Jacqueline Kennedy Onassis in legendarnega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja, je pisateljica Elizabeth Beller pripravila knjigo "Once Upon a Time" o življenjski  zgodbi Carolyn Bessette-Kennedy.

Z zvezo in poroko z Johnom Kennedyjem mlajšim se je menedžerka za odnose z javnostmi modne znamke Calvin Klein čez noč prelevila v najbolj fotografirano žensko na svetu. John in Carolyn sta se spoznala spomladi 1992, ko je nakupoval obleke v newyorški trgovini in jo zapustil z njeno telefonsko številko.

Carolyn Bessette-Kennedy in John Kennedy mlajši

Svetlolaska mu ni šla iz glave, zato jo je 18. maja povabil na gala večerjo, kjer ni umaknil pogleda z nje. "Veš tisto, ko ljudje govorijo, da so nekoga spoznali in takoj vedeli, da je ta oseba prava za njih? No, to se je zgodilo meni," je John F. Kennedy mlajši povedal prijatelju. Skoraj vsak dan sta se videvala na sprehodih po Centralnem parku, kosilih, večerjah ...

Njuna zveza je bila zelo intenzivna, po samo enem tednu jo je predstavil svojim prijateljem, ona pa je njega seznanila s svojo družino. Spoznavanje z njegovo mamo Jacqueline je za Carolyn bil dokaz, da John misli resno. Zasnubil jo je poleti 1995 na zasebnem posestvu Kennedyjevih v Martha’s Vineyardu.

John F. Kennedy ml. s soprogo Carolyn Bessette. Oba sta tragično preminila v letalski nesreči. Vsi pa vidijo neverjetno podobnost med Johnom in nečakom Jackom.

Poročila sta se 21. septembra 1996 na otoku Cumberland. Čeprav so se v njunem zakonu pojavile težave, ki so se začele, ko se je John vrnil k navdam samskega moškega, zaradi česar se je Carolyn počutila vedno bolj osamljeno in se je leta 1998 skoraj zapletla v razmerje s starim prijateljem, ki ji je bil v oporo, sta bila očitno usojena drug drugemu.

Julija 1999 sta bila zakonca povabljena na poroko Johnove sestrične Rory Kennedy v Martha’s Vineyard, kamor sta se odločila odpotovati z zasebnim letalom, ki ga je pilotiral John F. Kennedy mlajši. Nočnemu letu se je pridružila tudi Carolynina sestra. Letalo je izginilo z radarjev nad Antlantikom, iskali so ga pet dni. Našli so razbitine, in sicer 21. junija. Par je žal tragično umrl, a njune ljubezenske zgodbe se številni spominjajo še dandanes.

Preberite še:

 

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu