9 modnih skrivnosti princese Diane, za katere nikoli niste vedeli

13. 4. 2020
Deli
9 modnih skrivnosti princese Diane, za katere nikoli niste vedeli (foto: Profimedia)
Profimedia

Princesa Diana je bila za modo prava strokovnjakinja. Preberite njene modne skrivnosti. 

Za prekrivanje dekolteja je uporabljala pisemske torbice

Princesa Diana je imela skrivnost, povezano s torbicami. Kadarkoli je stopila iz avta, je torbico držala tesno ob srcu, da ne bi posneli fotografije njenega dekolteja.

Nosila je dve uri

Ko je bila zaročena s princem Charlesom, so princeso Diano fotografirali na igri pola, kjer je nosila dve uri in razlog za to je precej ljubek. Ena ura je bila njena, druga pa je bila od princa Charlesa. Princ je igral polo in princesa Diana je nosila uro kot znak svoje ljubezni in tudi kot amulet za srečo, da bi princ zmagal.

Nikoli ni nosila rokavic

Kraljevi protokol je narekoval, da morajo člani kraljeve družine nositi rokavice. Princesa Diana je prišla na prve strani časopisov, ko se je odločila, da rokavic ne bo nosila, še posebej pa, ko se je brez rokavic odločila pozdravljati bolnike, obolele z aidsom (v 80-ih so verjeli, da aids lahko dobiš z rokovanjem). Rokavice je nehala nositi, ker je želela bolj oseben stik z ljudmi, ki jih je spoznala.

Imela je posebno zapestnico

Princesa Diana je imela zapestnico, ki jo skoraj nikoli ni nosila, saj je bila zanjo zelo posebna, ker je bila darilo princa Charlesa. Princ Charles ji je za vsako obletnico kupil obesek, ki ga je nato dala na zapestnico. Najbolj pomembni od obeskov so mini katedrala svetega Pavla, kjer sta se poročila, baletni čevlji, ker je Diana oboževala balet in črki H in W, ki ju je Charles kupil princesi Diani ob rojstvu sinov. Zapestnice skoraj nikoli ni nosila, saj se je bala, da jo bo izgubila.

Imela je skrivno rezervno poročno obleko

Tajnost v zvezi z Dianino poročno obleko je bila tako velika, da so morali oblikovalci sprejeti dodatne previdnosti, da noben ne bi videl skic poročne obleke pred velikim dnevom. To je vključevalo tudi skrivno rezervno obleko za primer, če bi javnost ugotovila izgled prvotne poročne obleke. Najbolj presenetljivo dejstvo pa je, da se Diana tega sploh ni zavedala. Eden od oblikovalcev je povedal, da Diana rezervne obleke ni nikoli pomerila in so želeli samo imeti rezervno obleko za vsak slučaj.

Na uradnih večerjah je nosila broško, s katero je počastila kraljico

Med uradnimi večerjami, še posebej, ko so v palačo prišli tuji predstavniki, je princesa Diana počastila kraljico tako, da je nosila broško, ki ji jo je podarila kraljica. Na broški je upodobljena kraljica Elizabeta II z državnim diademom ter trakom odlikovanja in zvezdo viteškega reda podvezice.

Poročni prstan je nosila tudi po ločitvi

Princesa Diana in princ Charles sta se razšla leta 1992. Še štiri leta po razhodu je Diana nosila poročni in zaročni prstan. To je storila, da bi ohranjala videz zaradi sinov, dokler ločitev ni bila dokončna.

Nikoli ni nosila čevljev z zelo visokimi petami

Če pogledate profesionalne fotografije princese Diane in princa Charlesa, boste opazili, da zgleda kot, da je Diana dosti manjša od Charlesa, vendar sta bila v resnici skoraj enake velikosti. Ko sta bila skupaj v javnosti in se princesa Diana ni mogla izmuzniti z optično prevaro je vedno nosila nizke pete, da ne bi bilo videti kot da je višja od princa Charlesa.

Po ločitvni ni mogla več nositi ničesar od znamke Chanel

Če se ozrete na stare slike princese Diane boste opazili, da je veliko nosila znamko Chanel. Vendar, ko je bila afera med princem Charlesom in Camillo razkrita in sta se ločila, se princesa Diana ni mogla več pripraviti do tega, da bi nosila obleke ali čevlje te modne znamke. Zakaj? Ker ima Chanel za logotip dvojni C in to jo je vedno spomnilo na Charlesa in Camillo.