Abramovičev skrivnostni obisk v Trstu

Vir: Story
7. 6. 2009

Ruski milijarder Roman Abramovič je s svojo zaročenko, manekenko Darjo Žukovo, na luksuzni jahti pelorus prejšnji teden priplul v Trst. Jahta je bila zasidrana na enem izmed strogo varovanih pomolov, za udobje bogataša in njegove spremljevalke pa je skrbela 50-članska posadka.

Eden od najbogatejših Zemljanov in lastnik nogometnega kluba Chelsea je zadnje majske dni preživel na križarjenju po Jadranskem morju (opazili so ga na primer tudi v Cavtatu), kar ves pretekli teden pa je bil zasidran v Tržaškem zalivu.

Za njegovo udobje in udobje njegove spremljevalke, manekenke Darje Žukove, na krovu luksuznega plovila skrbi več kot 50-člansko osebje. Eden od članov ekipe, ki so sicer zavezani k strogi molčečnosti, nam je izdal nekaj podrobnosti. Tako je povedal, da sta Abramovič in njegova Darja v nekaj dneh z zasebnim letalom obiskala kar nekaj večjih italijanskih mest.

Med drugim sta si ogledala finale Lige prvakov v Rimu, soboto pa sta preživela po nakupih v Milanu. Po koncu finala sta se v družbi prijateljev zabavala v restavraciji Julian Cafe, ki jo je pred enim letom kot ‘majhno pozornost’ Roman za 3,5 milijona evrov kupil svoji najdražji.

Restavracija velja za zelo ekskluzivno, v njej ponujajo vrhunske italijanske specialitete in ima le 40 miz. Namenjena je seveda bogatašem z vsega sveta. Luksuzno plovilo Pelorus je tako zunaj kot znotraj prava paša za oči, bogataš pa bo tudi letos poleti na krovu zagotovo gostil številne svetovne zvezdnike iz športnih, glasbenih in igralskih krogov.

Pelorus: Abramovičeva lepotica v številkah

Razkošna jahta Pelorus ruskega mogotca Romana Abramoviča velja za 14 največjo luksuzno jahto na svetu, 115-metrsko lepotico pa so leta 2003 splavili v bremenski ladjedelnici Lürssen. Luksuzna jahta je opremljena z najboljšo svetovno tehnologijo in je vredna 300 milijonov dolarjev ali vrtoglavih 250 milijonov evrov.

Na krovu je helikopter

“Rusov razkošni morski prestiž Pelorus je vrhunec tehnologije, da besed o notranji opremi sploh ne izgubljamo,” so zapisali v eni od italijanskih navtičnih revij ter javnosti pred časom razkrili nekaj vročih podrobnosti z jahte slavnega Abramoviča. V dnevni sobi na steni visi ena izmed Picassovih umetnin, ves prostor pa je zastekljen v steklo Swarovski.

Na vsaki izmed jahtnih palub je kuhinja, ki ima svojo izbrano mojstrsko kuharsko ekipo. Na Pelorusu pa je tudi prav posebno pristajališče za zasebni Abramovičev helikopter, s katerim se v družbi prijateljev in izbranke rad odpravi na raziskovanje kakšne oddaljene turistične destinacije.

Alojz Petrovčič

Nova Story že v prodaji

Story