Aki Rahimovski okreva po možganski kapi

Aki Rahimovski okreva po možganski kapi (foto: arhiv Nove) arhiv Nove
Vir: Nova
23. 4. 2018

Prve novice o tem, da je 62-letnega pevca skupine Parni Valjak Akija Rahimovskega zadela možganska kap, so bile dokaj dramatične.

Na srečo se je vse dobro izteklo. Pevec je potožil, da se zelo slabo počuti, zdravniki pa so ugotovili, da je imel možgansko kap. In to je imel že pet dni prej, preden je prišel na pregled. Na srečo se je odločil za obisk zdravnika, ki mu je svetoval počitek, kar pomeni, da je seveda odpovedal vse nadaljnje koncerte. Doma zanj skrbijo soproga, sin in hči.

No, Aki je res delaven, samo lani je imel več kot 60 koncertov, po 23 letih tudi v Londonu in v zagrebški Areni. Akija doma obiskujejo tudi njegovi kolegi iz benda, ker pa je velik gurman, bo moral malce spremeniti svoje navade in bolj zdravo živeti. Po poročanju Jutranjega lista so Akiju zdravniki svetovali, da takoj preneha kaditi in piti kavo ter jesti več sadja in zelenjave. Menedžer skupine Dino Bahtijarević pa je še povedal, da lahko normalno govori in hodi, a so se zaradi previdnosti odločili za premor in odpovedali vse nadaljnje koncerte ter da Akija čaka še nekaj pregledov, da bodo zdravniki prepričani, da ni več v nevarnosti.

Besedilo: Sandra Bratuša // Foto: arhiv Nove

Priporočamo