Al Pacino kot borec proti nacizmu

5. 11. 2019 | Vir: STA
Deli
Al Pacino kot borec proti nacizmu (foto: Profimedia)
Profimedia

Ameriški filmski in gledališki igralec Al Pacino je igral mafijce, morilce in celo satana, zdaj pa se je poglobil v borca proti nacizmu. Upodobil ga bo v TV seriji Hunters, ki jo pripravlja producent in oskarjev nagrajenec Jordan Peele. Odlomek iz serije, katere avtor je David Weil, je objavil ponudnik Amazon Prime Video.

"To ni umor. To je micva," pravi Al Pacino v kratki video najavi, ki daje slutiti, kaj je mogoče pričakovati. Po poročanju portalov, kot sta New York Post in Rolling Stone, bo serija, ki se je sprva imenovala The Hunt, vsebovala 10 epizod, predvajati pa jo bodo začeli prihodnje leto.

Al Pacino bo odigral Meyerja Offermana, ki se poveže s somišljeniki, da bi "zrušili na stotine visokih nacističnih uradnikov", ki "živijo med nami in načrtujejo, da bodo v ZDA ustvarili četrti rajh", piše v opisu. Nastopili bodo tudi Jerrika Hinton, Josh Radnor, Kate Mulvany, Tiffany Boone, Greg Austin, Louis Ozawa Changchien, Carol Kane, Saul Rubinek, Dylan Baker in Lena Olin.

Za velikana filmske industrije zadnjih desetletij bo to po pisanju portala Rolling Stone prva redna vloga v TV seriji. Nazadnje je zaigral v dveh odmevnih letošnjih filmih: Bilo je nekoč v Hollywoodu Quentina Tarantina in The Irishman, ki je v režiji Martina Scerseseja pravkar prišel v ameriške kinematografe. Oba sta potencialna konkurenta za morebitne oskarje, ki jih bodo podelili februarja prihodnje leto.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik