Ali se Jamie Dornan in Dakota Johnson predajata divjim fantazijam tudi zasebno?

Ali se Jamie Dornan in Dakota Johnson predajata divjim fantazijam tudi zasebno? (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
22. 2. 2017

Knjižna uspešnica z več kot sto milijoni prodanimi izvodi in z britanskim rekordom za najbolj prodajano knjigo vseh časov ter s filmsko produkcijo, ki je v žep odnesla kar 560 milijonov ameriških zelencev, spet buri domišljijo. Jamie Dornan in Dakota Johnson se spet predajata divjim fantazijam, morda ne le na velikih zaslonih ...

Po prvih odzivih sodeč, lahko z gotovostjo trdimo, da uspe filmom buriti domišljijo še za več kot odtenek bolj, kot je to počela slavna trilogija Petdeset odtenkov, ki je na slovenske književne police priromala že pred nekaj leti. Očitno je še temačnejša ljubezenska zgodba po prvem prvencu, o katerem si sprva nihče ni delal pretiranih utvar o kakovosti, pritisnila na prave gumbe. Še preden smo jo premierno pričakali v naši podalpski državici, nas je na vsakem koraku spremljala ena izmed najagresivnejših oglaševalskih kampanj zadnjega časa – od veleplakatov in televizijskih reklam pa do napovednikov na družabnih omrežjih, ki so nas puščali v nestrpnem pričakovanju ...

Skratka, takrat so si kinematografi pri nas meli roke in kovali železo, dokler je bilo vroče (film so predvajali več mesecev, kar 15-krat na dan, v prvih štirih dneh je vstopnico kupilo skoraj 50 tisoč ljudi, skupno kar prek 130 tisoč), in tudi te dni gledalci kar požirajo ljubezensko zgodbo z novimi čustvenimi zapleti med Christianom Greyem, v bogato prihodnost stremečim poslovnežem, in preprostim (zdaj nič več nič hudega slutečim) dekletom Anastasio Steele. "Prvič sem se vrnila k tej vlogi in ekipi. To je nekaj posebnega. Ustvarili smo veliko družino," je novinarjem zaupala Dakota, ki nikoli ni niti pomislila, da bi jo v kočljivih prizorih nadomeščala profesionalna dvojnica. "To ne bi bilo pristno," pojasnjuje in dodaja: "Če sem sprejela vlogo, se ji želim posvetiti v celotni meri. Želim biti iskrena do lika." Bo film izpolnil ali izneveril vaša pričakovanja, je sploh okusno seksi ali resnično prestopa v temačnost in vulgarnost, izprijenost, pa se prepričajte sami. Mimogrede, Dakota zatrjuje, da je to češnja na vrhu torte romantičnih filmov vseh časov.

JAMESOVA JE RAZOČARANA GOSPODINJA

Avtorica trilogije je v študentskih letih gulila klopi kentske univerze in sedela za zgodovinskimi knjigami, a usoda je očitno hotela, da ji pot prekriža književnost, no, vsaj toliko, da v roke vzame pisalo in na papir zlije skrite fantazije razočaranih gospodinj. Sicer jo bolj poznamo pod psevdonimom E. L. James, je pa polno ime angleške pisateljice Erika Mitchell. Ni povsem jasno, ali je ideja za ekranizacijo hiperuspešnih romanov zrasla na njenem zelniku ali pa je imel pri tem prste vmes njen soprog Niall Leonard, scenarist, tudi aktualnega filma. Svojega razmerja ni nikoli obešala na veliki zvon, morata pa že biti srečna v zakonu, letos trajajočem že 30. leto (v tem času je povila dva sinova, trenutno sta v puberteti).

ZAKONSKI BRODOLOM

Reči, da za postavnim Jamiejem oziroma Christianom Greyem vzdihujejo številna dekleta, je povsem odveč, in govorice, da v njegovem zakonu z Amelio Warner menda škripa, so le še voda na njihov mlin. Završalo je na nedavnih podelitvah nagrad BAFTA, kjer so očividci opazili Warnerjevo, britansko pevko, z vse prej kot zadovoljnim izrazom na obrazu. Ugibajo, ali jo je zmotila množica radovednih Jamiejevih oboževalcev in paparacev ali pa preprosto ne želi več sodelovati v tej filmski farsi in ji gre v nos stalna odsotnost slavnega soproga. Ni se mu namreč pridružila niti na rdečih preprogah premier, medtem ko mu je pred dvema letoma brezpogojno stala ob strani ...

BREZ DLAKE NA JEZIKU

"Na začetku je vedno zastrašujoče. Traja ogromno časa, tudi do sedem ur, vse je nerodno, nato pa to postane delo in ne razmišljaš več o tem," o seksualnih prizorih pove Johnsonova. Nič kaj sramežljivo. "Toliko je seksa, da prej ali slej preideva k bistvu. Veva, v kaj se spuščava. Pravzaprav je precej dolgočasen." Vsekakor je v drugo lažje, še pove, na snemanju drugega dela sta se oba otresla pritiskov in občutka, da ju vsi gledajo. 'Krivec' za sproščeno atmosfero je tudi Jamie, ki je v enem izmed pogovornih šovov dejal, da stremi k temu, da soigralki nariše nasmešek na obrazu.

3 STVARI, KI JIH NISTE VEDELI O JAMIEJU:

  • Imel je svoj band 

Čeprav ga oboževalke raje gledajo, kot poslušajo, je vredno omeniti, da je bil nekoč član glasbene zasedbe Sons of Jim. Razšli so se pred devetimi leti in med ustvarjanjem poželi nekaj zavidljivih uspehov.

  • Hodil je s Keiro Knightley 

Med letoma 2003 in 2005 je bil povsem predan Keiri Knightley, zvezdnici sage Pirati s Karibov. Takrat je prvič okusil prednosti in slabosti slave – paparaci so mu bili (zaradi bolj slavne boljše polovice) nenehno za petami.

  • Bil je model za spodnjice 

Pred leti je izklesano telo postavil na ogled za modnega velikana Calvina Kleina, poziral je tudi za hiši Armani in Dior.