Allegra Versace v primežu bogastva in anoreksije

Allegra Versace v primežu bogastva in anoreksije (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
21. 2. 2018

Ena bolj vročih serij ta hip je zagotovo tista o umoru modnega kreatorja Giannija Versaceja, ki je posneta v šestih delih in nam omogoča vpogled v njegovo življenje in dogodke pred smrtjo.

S serijo smo se ponovno spomnili oblikovalca, čigar kruta smrt je kar nekako potonila v pozabo. Veliko ljudi je mislilo, da bo po njegovi smrti leta 1997 edina dedinja njegova sestra Donatella Versace, a ni bilo tako.

Donatella Versace

Po bratu sicer je dedovala, a je dobila le 20 odstotkov delnic njegovega podjetja, njegov brat Santo je dobil 30 odstotkov delnic, največ, 50 odstotkov, pa je dobila njegova nečakinja, hčerka Donatelle Allegra, ki ima danes 31 let. Ko je bil Gianni ubit, je imela komaj 11 let in njegova smrt je globoko zaznamovala njeno življenje kakor tudi življenje vse družine.

Ko je dopolnila 18 let, je postala nesramno bogata, saj je čez noč prejela 800 milijonov dolarjev, kolikor jih je zapustil njen stric. In seveda je takoj postala zelo zanimiva za medije in javnost nasploh. Takrat je imela velike težave z anoreksijo in je tehtala komaj 32 kilogramov. Mama jo je zato poslala na zdravljenje. A kaj ko je Donatella sama za modne revije najemala izredno suha dekleta, zaradi česar je bila vedno v sporu z bratom, ki je dejal, da ne mara manekenk, ki delujejo bolno. Bojda so Allegro nekaj časa celo hranili po cevki. "Moja hči je hudo bolna in se že dolga leta bojuje s težko obliko anoreksije. Zelo nas skrbi zanjo," je medijem dejala Donatella in dodala, da zdravniki delajo vse, kar je v njihovi moči, da bi mladenki pomagali.

Podedovala polovico imetja strica Giannija Versaceja

Allegro Versace je danes le redko mogoče videti v javnosti. Živi v Milanu in je še vedno zelo suha, čeprav naj bi jo ozdravili anoreksije. Pred dvema letoma so jo fotografi ujeli, ko je s trenerjem tekla po Milanu, in kljub širokim oblačilom je bilo videti, da je izjemno suha. Zadnji intervju pa je dala leto dni po tem, ko je po stricu nasledila bajno bogastvo.

Takrat je dejala, da si je bolj kot vse drugo na svetu želela mir. "Želela sem biti neprepoznavna, samo še eno dekle kot vse druge. A to ni bilo mogoče. Kjerkoli sem se pojavila, sem bila Versace. Nisem mogla ubežati temu in to je bilo zame pogubno. Prav sovražila sem Los Angeles," je dejala Allegra, ki je po njenih besedah dolga leta živela v temi. Pravi, da je pozabila vse, kar se je dogajalo pred Giannijevo smrtjo. Celo pozabila naj bi, kakšen je bil. Šele pozneje se ji je povrnil spomin in praznina, ki je bila zelo strašljiva, je izginila ...

Besedilo: Sandra Bratuša // Foto: Profimedia

Priporočamo