Skrivnost njene lepote: Amal Clooney vsak dan začne s to hrano

21. 4. 2024
Deli
Skrivnost njene lepote: Amal Clooney vsak dan začne s to hrano (foto: Profimedia)
Profimedia

Zdaj je jasno, zakaj ima Amal Clooney vedno tako zelo popolno kožo.

Britanska pravnica libanonskega porekla in žena slavnega igralca Georgea Clooneyja, Amal Clooney, s svojim privlačnim videzom vzbuja pozornost, kjer koli se pojavi. Mnogi kar ne morejo verjeti, da bo fatalna rjavolaska kmalu dopolnila 46 let, in tu je skrivnost njene lepote. Amal je nekoč razkrila, da vsak dan za zajtrk poje to hrano – dan začne z morskimi algami, svoj recept pa je delila tudi z Vogueom.

Morske alge so poleg tega, da so ključne za zdravje oceanov in okolja, bogate z jodom, železom, kalcijem, kolagenom, aminokislinami in vlakninami. Vsebujejo beljakovine in minerale, vendar ne smemo pozabiti, da vse alge niso užitne in da so nekatere lahko strupene za telo. Amal ne skriva, da jih obožuje in da brez njih nikakor ne želi začeti dneva.

Čeprav jih lahko zaužijemo pri katerem koli obroku, je dobro z njimi začeti dan, tako kot Amal – če gre za stalen zajtrk, drugače pa jih z lahkoto lahko vmešate v vaš najljubši smuti in z njimi poživite napitek, ki bo še bolj hranilen in bogat z vitamini in minerali. Liste soljene morske alge  pa lahko tudi natremo z malo sezamovega olja in pečemo v vroči pečici nekaj minut.

Recept, ki ga Amal pogosto pripravlja, je juha iz morskih alg: alge rehidrirajo tako, da jih damo v posodo z vodo, juho pa pripravimo v sokovniku kamor lahko damo zeleno, jabolka, kumare in papriko, nato pa dodamo še ostale sestavine. Alge in zeleno narežemo na koščke in dodamo juhi ter začinimo z malo popra in soli ter limetinega soka in tako dobimo zares pravo vitaminsko bombo.

Odvetnica je že pred časom razkrila, da zdravo in sijočo polt ter lep videz lahko pripišemo morskim algam, ki pozitivno vplivajo na kožo – bogate so s kolagenom in izboljšujejo elastičnost kože ter ji dajejo gladek videz, pospešujejo rast las, so bogate z omega-3 in minerali ter vlakninami, ki so bistvenega pomena za zdravje črevesja.

Spomnimo, Amal je Georgea Clooneyja spoznala leta 2013 in ga takoj očarala, igralec pa jo je po šestih mesecih zveze zasnubil. Ona je bila takrat stara 35, on pa 52 let. Poročila sta se leta 2014 v Benetkah, tri leta kasneje pa sta se jima rodila dvojčka – Ella in Alexander.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu