Amal je pred Clooneyjem že obupala nad ljubeznijo

Amal je pred Clooneyjem že obupala nad ljubeznijo (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
27. 4. 2018

Svetovno priznana odvetnica Amal Alamuddin je poročena z ameriškim igralcem Georgeem Clooneyjem, s katerim imata desetmesečna dvojčka Ello in Alexandra.

Še preden se je poročila s filmskim zvezdnikom, Amal ni bila povsem neznana v javnosti, saj je imela že kariero in sloves odlične mednarodne odvetnice. Bolj malo pa je bilo znanega o njenem zasebnem življenju.

V intervjujih, ki jih je dajala - in teh ni bilo malo - je v glavnem govorila o svojem delu in karieri ter zelo malo o tem, kako živi in kaj počne, ko ni v pisarni ali pa na sodišču. Šele pred kratkim pa je malce bolj odkrito spregovorila o zasebnem življenju in je odkrila nekaj povsem neznanih podrobnosti o sebi, o svojem otroštvu in odraščanju ter o tem, kako je srečala igralca, ki je postal njen soprog. Do takrat je bila namreč prepričana, da ji ljubezen pač ni usojena in da se bo še bolj posvetila delu.

A njeno ime v prevodu pomeni upanje, tako da ga nekje globoko v sebi verjetno nikoli ni izgubila. Njena mama Bari je bila zelo ugledna politična novinarka, oče Ramzi pa podpredsednik organizacije Universal Federation of Travel Agents Association, ki sodeluje z Združenimi narodi. Lepa Amal je bila rojena v Bejrutu v Libanonu, ko je tam vladalo zatišje med libanonsko državljansko vojno. Pozneje se je družina preselila v London, kjer je Amal obiskovala tako osnovno kot srednjo šolo. Vedno je veljala za vzorno in pridno učenko z najboljšimi ocenami, to pa ne pomeni, da se ni rada zabavala.

Ko je vpisala študij prava na Oxfordu, je bila zanjo to velika sprememba, saj je bila prej v šoli za deklice, tu pa so bili študentje pomešani s študentkami. Pozneje je vpisala magisterij, zaradi česar se je morala preseliti v New York. Bila je štipendistka podjetja Sullivan&Cromwell. Sama pravi, da je bil že ogromen uspeh, če je lahko odšla iz pisarne ob 10. uri zvečer. "Tako sem imela na primer čas, da sem šla lahko s prijateljicami na večerjo," pravi Amal. Pred 14 leti je bila tudi stažistka na mednarodnem sodišču v Haagu in je sodelovala tudi pri primeru Slobodana Miloševića. Pozneje je branila nekdanjo ukrajinsko premierko Julijo Timošenko in urednika Al Jazeere Mohameda Fahmija.

Njena kariera je bila na vrhuncu, delala je dneve in noči ter o ljubezni sploh ni razmišljala. "Vseskozi sem bila prepričana, da bom zelo težko srečala sorodno dušo. Poleg tega sem imela že 35 let," pravi odkrito Amal. A potem se je zgodilo. Spoznala je Georgea Clooneyja. Moškega, ki je vedno dejal, da se ne bo poročil, da ne bo imel otrok, in ki ga obožujejo ženske po vsem svetu. "Z njim se je vse zgodilo tako spontano in tako naravno. Preden sem ga spoznala, sem nekako upala, da nekje obstaja ljubezen, ki ne potrebuje nobenega sprenevedanja. Ko sem spoznala Georgea, sem imela 35 let. Do takrat me ideja o družini in poroki ni pretirano vzburjala. A z njim se je vse zgodilo tako spontano in enostavno."

Tudi George pove, da ko je v Italiji prvič srečal Amal, je bil takoj navdušen nad njo in zdela se mu je ena od najlepših žensk na svetu. Pravi tudi, da si je rekel, da bi se z njo poročil takoj. Izmenjala sta si elektronske naslove in si začela dopisovati. Prvi zmenek sta imela v Londonu, in čeprav ju je zasačila horda fotografov, sta vse dobro izpeljala in bil je navdušen nad tem, kako Amal zna odreagirati v podobnih situacijah. Vse drugo je zgodovina, njun odnos se je razvijal počasi, nežno in je tako pripeljal do romantične poroke v Benetkah. Danes sta starša skoraj leto dni starima dvojčkoma in uživata v ljubezni.

Foto: Profimedia